середу, 21 жовтня 2015 р.

Будьте уважними до себе




Близько 10 років тому, рак грудей вийшов на перше місце серед усіх онкологічних захворювань у жінок, з тих пір утримає сумне лідерство . Щороку 20 жовтня в Україні відзначається день боротьби раку молочної залози . Відтоді під гаслом анти ракової боротьби діють благодійні фонди.
В п'яти містах України, в рамках проекту "Рак грудей: знати - означає перемогти" стартувала акція "Рожевий патруль" за участі нової патрульної поліції або військових. Адже здоров’я жінки - це родинна справа.
Миколаївщина відноситься до областей з високим рівнем захворюваності . Якщо порівняти нашу область із середніми показниками країни, за 2014 рік захворюваність становила 80,1 на 100 тисяч жінок, а це на 24% вище всеукраїнського рівня. У зв’язку з цим в області організовано мамологічний центр, 2 консультативних кабінети при обласній поліклініці та організаційні кабінети мамологів у кожному районі з підготовленими спеціалістами, все це заради ранньої діагностики та лікування цієї патології .

Василій Запухляк, маммолог, завідуючий хірургічним відділенням Миколаївського обласного онкодиспансеру:

- Кожні 35 хвилин в Україні реєструється жінка з раком молочної залози та кожний день одна з цих жінок помирає. Проте якщо хвороба виявлена на ранній стадії, 95% ефективно лікується. Вже більше 10 років американець Боб Кері надягає рожеву пачку заради своєї жінки Лінди. Коли жінці діагнозували рак грудей, Боб аби підтримати свою дружину, взяв камеру, одягнув рожеву балетну пачку і почав робити забавні знімки, які розлетілись по всьому світу. Ці фотокартки переросли у рух, адже все більше людей одягають рожеві пачки фотографуються, та роблять благодійні внески для онкохворих людей.
Дар’я Деревцова



Немає коментарів: