вівторок, 25 березня 2014 р.

Безкоштовні правові послуги для жителів віддалених сіл Миколаївщiни

Безкоштовні правові послуги для жителів віддалених сіл стали щедоступнішими. Їх консультують за допомогою новітніх інформаційних технологій. Про це повідомив виконавчий директор громадської організації «Агентство економічного розвитку» - Володимир Трандафіл.
Так, фахові юристи надаватимуть поради громадянам, використовуючивідеозв’язок. Ці новацii  почала впроваджувати на Миколаївщині Благодійна організація «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» та ГО «Агентство економічного розвитку».
Річ у тім, що Вознесенський район та Миколаївська область є одним із восьми регіонів, де стартував всеукраїнський проект. Він передбачає створення в районних і обласних центрах дистанційних консультаційних пунктів, які діятимуть на базі районних і обласних бібліотек. Тим часом жителі з віддалених сіл, селищ зможуть отримати безкоштовну юридичну допомогу, скориставшись комп’ютерами, підключеними до мережі Інтернет, в місцевих бібліотеках.

Саме місцеві бібліотеки, які мають необхідне обладнання для відеозв’язку, будуть точками доступу до консультаційних пунктів. Разом із тим, до такої інтерактивної комунікації будуть залучені й фахівці міськрайонних управлінь юстиції, Держземагенства, Пенсійного фонду і Управління соціального захисту населення райдержадміністрацій, адже більшість звернень громадян стосується саме їх компетенції.

Така правозахисна ініціатива має на меті забезпечити передумови для реалізації в регіоні Закону України «Про безоплатну правову допомогу», пояснює Володимир Трандафіл, який є координатором проекту в регіоні. І обласна влада готова підтримувати ініціативи, у тому числі й правозахисні, які сприяють розвитку громадянського суспільства, реалізації державної політики.

Крім того, хотілось відмітити тісну співпрацю зі ЗМІ, особливо з телеканалов ТАК-TV  та Інтернет виданням "Губернская неделя", завдяки чому мешканці Миколаївської області дізнаються про діяльність дистанційних консультаційних пунктів надання правової допомоги, які успішно функціонують та надають безоплатні юридичні послуги навіть у найвіддаленіших районах.

Даний проект виконується завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI).


Немає коментарів: