понеділок, 26 серпня 2013 р.

Газовая платформа рядом с пустым терминалом?

Американська компанія Excelerate Energy L.P. направила українській стороні технічний звіт, який підтверджує можливість розміщення FSRU платформи для прийому та переробки скрапленого газу у порту «Южний» Одеської області.
«Як і очікувалося, висновок Excelerate підтвердив, що FSRU платформа може бути розміщена в акваторії порту «Южний». Таким чином переговори з Excelerate Energy переходять у комерційну фазу та повинні закінчитись підписанням угоди про поставку FSRU платформи», – повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів. (от редакции: запомним эту решительную фразу!) Згідно з проведеним аналізом Excelerate Energy L.P., існуюча інфраструктура порту «Южний» має технічні можливості щодо прийняття суден відповідного класу (довжиною до 300 м, з осадкою – 11,5-12,5 м) та може бути використаний для розміщення FSRU-технології.

Довідково:

Компанія Excelerate Energy L.P. є світовим лідером з будівництва інфраструктури для транспортування, зберігання та регазифікації скрапленого природного газу.

Компанія Excelerate відома розробкою інноваційних, мобільних плаваючих платформ (FSRU) з порівняно невисокими капітальними витратами, що дозволяє проводити регазифікацію безпосередньо на борту судна (технологія Energy Bridge).

Флот компанії з 9 платформ (FSRU) є фактично найбільшим у світі (всього у світі 16 суден).

От редакции: если учесть, что оценочная стоимость проекта под миллиард $ хотелось бы увидеть следы инвестиций, которые привлекало ведомство Каськива?! А сочинить "байку" что платформы FSRU нам просто не хватило, кажется, недостойно госагентства по инвестициям!!!


Немає коментарів: