четвер, 11 квітня 2013 р.

Майбутні медійники обговорили тему: «Кого вважати професійними журналістами?»

Круглий стіл з такою темою відбувся сьогодні у Коледжі преси та телебачення.

Студенти Коледжу преси та телебачення визначали, якими мають бути стандарти інформаційної галузі щодо визначення професійності репортерів.

Ізабела Томенчук, студентка 2 курсу: «Професійний журналіст має бути не чесним, а об’єктивним, адже поняття «чесність» кожен визначає по-своєму».

Відповідальність, об’єктивність та неупередженість – це головні ознаки професійного журналіста на думку студентів Коледжу преси та телебачення.

Анастасія Трошина, студентка 3 курсу: «Основними ознаками професійної журналістики я, перш за все, вважаю об’єктивність та неупередженість».

Свою позицію студенти-випускники Коледжу щороку підтверджують, даючи Клятву Репортера під час отримання диплому бакалавра інформаційної діяльності (прим. вперше прозвучала у 2004 році. Студенти Коледжу стали єдині серед факультетів журналістики, хто дає цю клятву).

На думку секретаря Національної спілки журналістів України, кандидата педагогічних наук Гліба Головченка, «Клятва Репортера, яку дають випускники Коледжу преси та телебачення, є дуже важливим елементом виховання майбутніх медіафахівців».

Христина Синичків, випускаючий редактор телеканалу ТАК-TV: «Я вважаю, що Клятва Репортера надзвичайно важливий фактор для формування професійної свідомості та професійної етики. І дуже важливою в цьому напрямку є робота Комісії з журналістської етики».

На думку студентів Коледжу преси та телебачення, сьогодні суспільство найчастіше страждає від не чесних, емоційних та без фактологічних матеріалів.

Серед основних рис, що мають бути притаманні професійному журналісту студенти також назвали відкритість, індивідуальність, сміливість, чесність, ерудованість. Максим Уніатов, студент 3 курсу: «Професійний журналіст має зберігати нейтралітет», Микола Мікоша, студент 3 курсу: «Я вважаю, що професійний журналіст повинен робити висновки самостійно, а не потрапляти під чужий вплив». Анастасія Репнікова, студентка 2 курсу, президент студентського самоврядування Коледжу преси та телебачення: «Я думаю, що в Україні сьогодні саме члени Національної спілки журналістів Україні найбільш яскраво показують приклад професійності. Тож, ми, молоді журналісти, сподіваємося, що в майбутньому ми також зможемо вступити до лав цієї творчої спілки».

Прес-служба Коледжу преси та телебачення

 

 



Немає коментарів: