понеділок, 8 квітня 2013 р.

В Миколаєві відбулося засідання організаційного комітету конкурсу шкільних медіа

До церемонії нагородження переможців XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа
залишається все менше часу. Члени журі активно працюють над визначенням найкращих, а організаційний комітет Конкурсу працює над підготовкою XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа. Днями відбулося засідання організаційного комітету Конкурсу, учасниками засідання стали Маргарита Сапожнікова, заступник міського голови міста Миколаєва, Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа, члени організаційної групи Міжнародного конкурсу шкільних медіа, начальники та представники управлінь, відомств, відділів та підрозділів Миколаєва та області.

«Цей захід вже став традиційним для міста Миколаєва, він буде проводитися 16 раз і вже як XVI Міжнародний конкурс шкільних медіа. Я вважаю, що нашим сучасним журналістам, і взагалі журналістиці, потрібно кардинально змінюватися та брати приклад з юнкорів. Найголовніше завдання юних журналістів - показати істину журналістики, у чому її придатність, цінність, сучасність, актуальність. І мені здається, що до нас їдуть саме такі діти, які намагаються в сучасному житті знайти щось надзвичайне. Якщо вони вже починають робити це з таких молодих років, то, я думаю, що з них виростуть дуже хороші, досвідчені журналісти, за якими велике журналістське майбутнє», - говорить Маргарита Сапожнікова, заступник міського голови міста Миколаєва.



Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа газет зазначив: «Миколаїв став столицею юнкорівського руху, який зробив багато для юнкорів. За невеликий період часу між XV Національним конкурсом шкільних газет та XVI Міжнародним конкурсом шкільних медіа пішли з життя ті люди, які протягом всього існування Конкурсу опікувалися ним - це голова НСЖУ 1997-2012 років Ігор Лубченко, та людина під патронатом якої 13 років поспіль проходив Національний конкурс шкільних газет - міський голова міста Миколаєва 2000-2013 років Володимир Чайка. Символічно буде, якщо в пам'ять цих людей ми проведемо XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа на найвищому рівні. Таким чином довівши, що ми є тим поколінням якому можна довірити справи. І це буде найкращим пам’ятником для них».



Участь у XVI Міжнародному конкурсі шкільних медіа взяли 3217 конкурсних робіт з 820 навчальних закладів України, Росії, Білорусі, Польщі, Грузії, Греції та інших країн. Урочиста церемонія нагородження переможців XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа відбудеться 26 квітня о 14.00 у Палаці творчості учнів за адресою: місто Миколаїв вул. Адміральська, 31.



Прес-центр XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа


Немає коментарів: