четвер, 7 лютого 2013 р.

Україна - дiм ромiв

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 6 лютого 2013 року схвалив проект Указу Президента України «Про Стратегію захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини до 2020 року».


Проект Указу Президента розроблений Міністерством культури на виконання пункту 15 протоколу №9 засідання Координаційного центру з виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України від 19 квітня 2012 року та спрямований на реалізацію рекомендацій Європейського Союзу щодо запровадження Україною заходів із захисту та інтеграції ромів.

 

Стратегія захисту та інтеграції ромів України до 2020 року передбачаєстворення умов для покращення соціально-економічного становища ромів України у таких сферах, як правовий захист, соціальний захист та зайнятість, освіта, охорона здоров’я, покращення житлових умов, а також у сфері культури та інформації.

Схвалення даного проекту Указу дозволить продовжити роботу по виконанню Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму в частині виконання взятих зобов’язань стосовно комплексної інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство.

 



Немає коментарів: