вівторок, 18 грудня 2012 р.

САМОВИСУВАНЦІ ПОЧАЛИ ГОЛОСУВАТИ НЕПЕРСОНАЛЬНО

18 грудня рух ЧЕСНО зафіксував факт неперсонального голосування з боку депутатів–самовисуванців, які увійшли до фракції Партії регіонів.
Олександр Гегера (обраний у виборчому окрузі №192, Хмельницька область) проголосував замість Ігора Маркова (обраний у виборчому окрузі 133, Одеська область).
Порушення відбулося під час голосування за зняття з Миколи Азарова депутатських повноважень у зв’язку з його призначенням Прем’єр-міністром України.
У такий спосіб новообрані депутати порушують Конституцію України, нещодавно ухвалений закон про внесення змін до Регламенту ВРУ (проект закону підготовлений регіоналом Володимиром Макеєнком) та обіцянку голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова щодо вирішення проблеми неперсонального голосування у новому парламенті.

Нагадаємо, протягом першого тижня роботи парламенту рух ЧЕСНО вже зафіксував щонайменше 7 фактів неперсонального голосування представників від Партії регіоні, зокрема – Юрія Воропаєва (проголосував замість Віталія Калюжного), Володимира Малишева (проголосував замість Євгенія Гєллєра), Станіслава Мельника (проголосував замість Дениса Омельяновича), Сергія Горохова (проголосував замість Таріела Васадзе) та Миколи Дмитрука (проголосував замість Володимира Мисика).

Додатково:
12 грудня рух ЧЕСНО розпочав моніторинг перших днів роботи нового парламенту. Аналітики руху дослідять хто з народних обранців буде голосувати неособисто та прогулюватиме пленарні засідання та роботу комітетів, а також чи з’являться у парламенті нові «тушки».



Детальну методологію дослідження парламенту 7 скликання буде оприлюднено на початку 2013 року. Результати дослідження новообраних народних депутатів на відповідність усім 6 критеріям доброчесності будуть згодом представлені на офіційному сайті Руху.


Немає коментарів: