четвер, 15 листопада 2012 р.

Секретар НСЖУ Гліб Головченко відвідав дитячу Прес-толоку


Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, директор Коледжу преси та телебачення взяв участь в традиційній осінній Прес-толоці дитячо-юнацьких засобів масової інформації, яка відбулася у місті Києві. На заході зібралися юнкори всієї столиці та Київської області. Темою Прес-толоки став вплив дитячих медіа на розвиток молодіжних ініціатив.
«Шкільні редактори, кореспонденти, фотографи стали учасниками заходу, для того, щоб перш за все почерпнути журналістських премудростей у визнаних майстрів. Такі заходи є надзвичайно важливими для розвитку шкільної преси, адже від розвитку шкільної преси надзвичайно залежить майбутнє української журналістики», - висловив свою думку Гліб Головченко.
Національна спілка журналістів України вже багато років приділяє велику увагу розвитку шкільних медіа. Особливим заходом в цьому напрямку є Національний конкурс шкільних газет, який вже отримав формат міжнародного, та в шістнадцяте буде проходити в травні 2013 року в м. Миколаєві. «Ми очікуємо, що XVI міжнародний конкурс шкільних медіа збере кращих юнкорів
України та країн сусідів. Це безумовно важливий крок для розвитку не тільки українських медіа та відкритості галузі шкільної освіти, але й крок в розвитку зовнішньої політики, адже юнкори з різних, які сьогодні знайомляться між собою, безумовно будуть по іншому підходити до питань міжнародної співпраці країн», - зазначає Гліб Головченко.

Крім того, позитивно розвиток шкільних медіа впливає і на розвиток медіа-освіти в Україні, адже самі юнкори та керівники юнкорівських гуртків як ніхто інший розуміються на важливості продукування інформації та її сприйняття.

Під час заходу юнкори отримали змогу особисто поспілкуватися з секретарем Національної спілки журналістів та отримати професійні поради.

Організатором заходу виступило перше інформаційно-творче агентство на просторах України – Юн-Прес. Програма Прес-толоки включала в себе презентації медіа проектів, представлення нового складу координаторів районних прес-центрів, журналістський марафон, майстер-класи.


Немає коментарів: