пʼятницю, 10 серпня 2012 р.

ТАК-TV ВІДТЕПЕР МОВИТИМЕ У ЦИФРОВОМУ ФОРМАТІ


Телеканал ТАК-TV мовитиме 24 годину на добу у цифровому форматі. Старт цифрового мовлення відбудеться 10 серпня о 18:00 в прямому ефірі телеканалу ТАК-TV в рамках «Телевізійного прес-клубу з Глібом Головченком». «Ми переходимо до цифрового формату мовлення. Відтепер наші телеглядачі матимуть змогу дивитися телеканал ТАК-TV 24 години на добу у зовсім іншій, покращеній якості.


Перехід до цифрового мовлення – це ще один крок, який наблизить нас до світових стандартів телебачення. Переходячи до цифрового мовлення, ми даємо можливість глядачам нашого телеканалу дивитися ще більше якісної та корисної продукції», - розповів Гліб Головченко, генеральний продюсер телекомпанії ТАК-TV.

Перехід до цифрового формату мовлення став можливим після перемоги телеканалу ТАК-TV у конкурсі на отримання ліцензії на здійснення регіонального цифрового мовлення у серпні 2011 року. Отримання ліцензії дало можливість не лише покращити якість, а й значно збільшити аудиторію телеканалу, адже тепер телеканал ТАК-TV зможуть дивитися і жителі великих міст Миколаївської області.

Таким чином, телеканал ТАК-TV став найбільшим недержавним мовником на території Миколаївської області. «Ми пропонуємо співпрацювати телекомпаніям, які виграли у цифровому конкурсі і тим, хто ліцензію на цифрове мовлення не отримав. Всім нам потрібний якісний телевізійний продукт, таким чином ми частково перейдемо до світової практики, де є «бродкастинг», тобто власник частоти мовлення, та «продакшн», який, фактично, і є виробником телевізійного контенту», - зазначив Гліб Головченко.

Цифрове телебачення - це новий тип технології мовлення. Передаючи інформацію про картинку та звук, цифровий мовник може передавати набагато більше інформації, ніж це можливо при використанні аналогової технології сьогодні.

Коледж преси та телебачення - вищий навчальний заклад другого рівня акредитації. Створений у 1993 році. В основу покладені вітчизняний досвід і кращі світові освітні традиції. Перший ВНЗ в Україні, що готує бакалаврів інформаційної діяльності. Місія ВНЗ - підготовка фахівців для медіа відкритого демократичного суспільства! У 2005 році Коледж преси та телебачення одержав ліцензію на право мовлення. Саме він після отримання ліцензії на здійснення регіонального цифрового мовлення і є найбільшим недержавним мовником на території Миколаївської області.

Телеканал ТАК-TV – навчальна лабораторія Коледжу преси та телебачення. Вперше на території пострадянського простору вищий навчальний заклад, а саме Коледж преси та телебачення, отримав ліцензію на ефірне мовлення - Телеканал ТАК-TV. Мета каналу – надання умов для практики та відточення професійних навичок студентів Коледжу преси та телебачення та студентів факультетів журналістів. Таким чином персонал телекомпанії на 90% складається зі студентів Коледжу. Навчатися в умовах реального виробництва, робити новини об’єктивно та неупереджено – ось головні принципи роботи студентів Коледжу на власній ефірній телекомпанії. Саме тому їх девіз - «Ми навчаємося бачити життя неупереджено!».


Немає коментарів: