неділю, 5 серпня 2012 р.

УДАРу помогли проредить кандидатов

Відповідно до укладеної у травні місяці угоди між рухом ЧЕСНО та партією УДАР, рух ЧЕСНО здійснив перевірку на відповідність критеріям доброчесності кандидатів-мажоритарників, перелік яких оприлюднила партія УДАР у відкритих джерелах, та кандидатів до списку, які були переданіпредставниками партії УДАР учасникам руху ЧЕСНО.
Рух ЧЕСНО, метою якого є вплив на формування професійного та якісного складу майбутнього парламенту, проаналізував, відповідно до укладеної угоди, 156 кандидатів, запропонованих партією.
Результати попереднього моніторингу та профілі запропонованих УДАРом претендентів у кандидати рух ЧЕСНО передав партії УДАР до з’їзду.
У відповідь на результати моніторингу партія УДАР повідомила про те, що нею ухвалено рішення невисувати кандидатами у депутати від партії наступних осіб: Ю. Літвіненка, М. Гички, М. Голосного, І.Ліхолета, О.Майбороди, Ю. Моравецького, Є. Філіндаша, Ю. Орла, А. Дикуна, І. Тесленка, І. Плачкова.

Результати попереднього моніторингу кандидатів від партії УДАР не виявили достовірних та перевірених фактів, оприлюднених у відкритих джерелах, про невідповідність Є.Філіндаша Ю. Орла, А. Дикуна та Г.Кузьменко 4 критеріям доброчесності:
Відсутність фактів порушень прав і свобод людини
Непричетність до корупційних дій
Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя
Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців
Вважаємо, що кандидатури Ю. Літвіненка, М. Гички, М. Голосного, І. Ліхолета, О. Майбороди, Ю.Моравецького, І. Тесленка та І. Плачковова не були підтримані учасниками з’їзду та не були висунуті у якості кандидатів від партії УДАР у тому числі на підставі результатів попереднього моніторингу руху ЧЕСНО, що був переданий представникам партії до з’їзду.
На думку учасників руху ЧЕСНО, окрім публічної заяви лідера партії УДАР Віталія Кличка, однією з причин, через яку Є.Філіндаш, Ю. Орел та А. Дикун не були висунуті кандидатами від партії УДАР, може бути публічний громадський тиск, зокрема – публікації у ЗМІ.
Зауважимо, що 31 липня 2012 року Є. Філандаш у своєму блозі на Українській Правді повідомив про намір: «идти на выборы как самовыдвиженец».
Також повідомляємо, що рух ЧЕСНО проведе моніторинг кандидатів від партії УДАР, як і іншихкандидатів провідних політичних партій України, висунутих на з’їздах, та оприлюднить його результати вЧЕСНОметрі на сайті www.chesno/org одразу після офіційної реєстрації кандидатів у Центральній Виборчій Комісії.
Учасники руху ЧЕСНО донесуть до виборців результати моніторингу кандидатів як від партії УДАР, так і від інших провідних політичних партій України, які братимуть участь у парламентських виборах.
Рух ЧЕСНО нагадує, що показники Чеснометру, де публікуються профілі кандидатів у народні депутатиУкраїни, не є остаточними і можуть змінюватися залежно від отриманої Рухом ЧЕСНО інформації.



Немає коментарів: