суботу, 28 липня 2012 р.

Депутаты от Николаевщины не прошли "ЧЕСНО"


Ни один из народных депутатов от Николаевщины не соответствует критериям добропорядочности общественного движения "ЧЕСТНО".

Заходьте та знайомтеся с ЧЕСНОМЕТРОМ! www.chesno.org

Майборода Сергій Федотович

Критерії, яким не відповідає


Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

Особисте голосування в парламенті

Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

9 квітня 2012 року Рух ЧЕСНО письмово звернувся до народного депутата України Майбороди Сергія Федотовича з проханням надати копію його декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік (за винятком відомостей, які є інформацією з обмеженим доступом згідно із Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції"). На звернення Руху ЧЕСНО народний депутат України Майборода Сергій Федотович не відповів у встановлений законом строк.

За результатами аналізу наявної в Руху ЧЕСНО інформації щодо відповідності народного депутата України Майбороди Сергія Федотовича Критерію, невідповідності задекларованих ним доходів і майна способу його життя, згідно з методологією Руху, встановлено не було.

За методологією оцінювання доброчесності кандидатів у депутати, невідповідністю Критерію вважається, зокрема, ненадання депутатом Руху ЧЕСНО копії його декларації про майно, доходи, зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Таким чином, Майборода Сергій Федотович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Особисте голосування в парламенті

У період здійснення депутатських повноважень у Верховній Раді України VI скликання народний депутат України Майборода Сергій Федотович неодноразово порушував принцип особистого голосування на засіданнях Верховної Ради України. Зокрема, згідно з даними письмової реєстрації народних депутатів України, він був відсутній на вечірньому пленарному засіданні парламенту 13 березня 2012 року та вечірньому пленарному засіданні парламенту 20 грудня 2011 року, однак його картка для голосування використовувалась під час голосувань на цих засіданнях. Згідно з методологією оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати, невідповідністю депутата Критерію вважається навіть одноразове порушення ним принципу особистого голосування. Таким чином, Майборода Сергій Федотович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

http://www.chesno.org/meter/person/4/

Задирко Геннадій Олександрович


Критерії, яким не відповідає

Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців

Непричетність до корупційних дій

Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців

Після набуття повноважень народного депутата Верховної Ради VІ скликання Задирко Геннадій Олександрович 21 вересня 2010 року припинив своє членство в опозиційній фракції Блоку Юлії Тимошенко (Фракція "Блок Юлії Тимошенко - "Батьківщина"), за списком якого він був обраний до парламенту, а 16 лютого 2011 року він увійшов до складу провладної депутатської групи "Реформи заради майбутнього" у Верховній Раді України. Згідно з методологією оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати, невідповідністю депутата Критерію вважається: кардинальна зміна політичної позиції шляхом переходу з опозиційної до провладної фракції, більше ніж один перехід з однієї фракції депутатів до іншої чи підписання депутатом, який входив до складу опозиційної фракції, Угоди про створення Коаліції депутатських фракцій "Стабільність і реформи". Таким чином, Задирко Геннадій Олександрович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Непричетність до корупційних дій

8 лютого 2012 р. народний депутат України Забзалюк Роман Омелянович оприлюднив аудіозаписи з уривками своєї розмови з людиною, голос якої був схожий на голос народного депутата України Рибакова Ігоря Олександровича, з яких випливало, що члени групи „Реформи заради майбутнього”, у тому числі і Задирко Геннадій Олександрович, нібито отримували гроші за голосування за вказівкою Рибакова Ігоря Олександровича. Представники депутатської групи „Реформи заради майбутнього” запис розмови назвали сфальсифікованим. У листі заступника Генерального прокурора України Віктора Занфірова на ім'я Забзалюка Романа Омеляновича, підготовленого за результатами розгляду заяви Забзалюка Романа Омеляновича щодо начебто викритих ним фактів виплати грошової винагороди за перехід до депутатської групи "Реформи заради майбутнього", справжність аудіозаписів не оцінювалась, однак фактично було визнано факт отримання Забзалюком Романом Омеляновичем грошових коштів з метою викриття особи, яка їх передала.

Зазначена інформація не є підтвердженням вини народного депутата Задирка Геннадія Олександровича у вчиненні правопорушення, але дає вагомі підстави припустити та зробити оцінку про високу вірогідність його причетності до корупційних дій, зокрема дій, що містять ознаки злочину, передбаченого статтею 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

З огляду на це, за методологією оцінювання доброчесності кандидатів Руху ЧЕСНО, народний депутат України Задирко Геннадій Олександрович,, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

9 квітня 2012 року Рух ЧЕСНО у письмовій формі звернувся до народного депутата України Задирка Геннадія Олександровича з проханням надіслати копію поданої ним за місцем роботи декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік (за винятком відомостей, які є інформацією з обмеженим доступом згідно із Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції").

На звернення Руху ЧЕСНО народний депутат України Задирко Геннадій Олександрович не відповів у встановлений законом строк.

Декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік Задирка Геннадія Олександровича розміщено на офіційному веб-сайті Верховної Ради України. Згідно з опублікованою декларацією, загальна сума доходів депутата і членів його сім’ї за 2011 рік складає 452926 гривень, з них зарплата – 243824 грн., дивіденди – 30832 грн., матеріальна допомога – 34850 грн., дохід від оренди – 143420 грн. Крім цього, депутат володіє 2 земельними ділянками, житловим та дачним будинками, гаражем та іншим нерухомим майном. У власності Задирка Геннадія Олександровича перебувають автомобілі Шкода Октавія та Мазда CX-9. Родині також належить автомобіль Сузукі Свіфт. На особистому банківському рахунку депутата знаходиться 250000 грн, ще 270000 належать дружині.

За результатами аналізу наявної в Руху ЧЕСНО інформації щодо відповідності народного депутата України Задирка Геннадія Олександровича Критерію, невідповідності задекларованих ним доходів і майна способу його життя, згідно з методологією Руху, встановлено не було. За методологією оцінювання доброчесності кандидатів у депутати, невідповідністю Критерію вважається, зокрема, ненадання депутатом Руху ЧЕСНО копії його декларації про майно, доходи, зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Таким чином, Задирко Геннадій Олександрович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

http://www.chesno.org/meter/person/345/

Забзалюк Роман Омелянович


Критерії, яким не відповідає

Особисте голосування в парламенті

http://www.chesno.org/meter/person/343/

Особисте голосування в парламенті

У період здійснення депутатських повноважень у Верховній Раді України VI скликання народний депутат України Забзалюк Роман Омелянович неодноразово порушував принцип особистого голосування на засіданнях Верховної Ради України. Зокрема, згідно з даними письмової реєстрації народних депутатів України, він був відсутній на ранковому пленарному засіданні парламенту 10 січня 2012 року та ранковому пленарному засіданні парламенту 11 січня 2012 року, однак його картка для голосування використовувалась під час голосувань на цих засіданнях. Згідно з методологією оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати, невідповідністю депутата Критерію вважається навіть одноразове порушення ним принципу особистого голосування. Таким чином, Забзалюк Роман Омелянович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Матвєєв Володимир Йосипович



Критерії, яким не відповідає

Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

Особисте голосування в парламенті

http://www.chesno.org/meter/person/16/

Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

9 квітня 2012 року Рух ЧЕСНО письмово звернувся до народного депутата України Матвєєва Володимира Йосиповича з проханням надати копію його декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік (за винятком відомостей, які є інформацією з обмеженим доступом згідно із Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції"). На звернення Руху ЧЕСНО народний депутат України Матвєєв Володимир Йосипович не відповів у встановлений законом строк.

За результатами аналізу наявної в Руху ЧЕСНО інформації щодо відповідності народного депутата України Матвєєва Володимира Йосиповича Критерію, невідповідності задекларованих ним доходів і майна способу його життя, згідно з методологією Руху, встановлено не було.

За методологією оцінювання доброчесності кандидатів у депутати, невідповідністю Критерію вважається, зокрема, ненадання депутатом Руху ЧЕСНО копії його декларації про майно, доходи, зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Таким чином, Матвєєв Володимир Йосипович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Особисте голосування в парламенті

У період здійснення депутатських повноважень у Верховній Раді України VI скликання народний депутат України Матвєєв Володимир Йосипович неодноразово порушував принцип особистого голосування на засіданнях Верховної Ради України. Зокрема, згідно з даними письмової реєстрації народних депутатів України, він був відсутній на вечірньому пленарному засіданні парламенту 23 лютого 2012 року та ранковому пленарному засіданні парламенту 20 травня 2011 року, однак його картка для голосування використовувалась під час голосувань на цих засіданнях. Згідно з методологією оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати, невідповідністю депутата Критерію вважається навіть одноразове порушення ним принципу особистого голосування. Таким чином, Матвєєв Володимир Йосипович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.


Немає коментарів: