четвер, 19 липня 2012 р.

Громадянські аудітори надіслали депутатам на перевірку звіт

Заява Громадянського руху ЧЕСНО ЩОДО завершення першого етапу громадського АУДИТУ чинних народних депутатів Верховної Ради України
Від імені понад 150 організацій-учасників Громадянського руху ЧЕСНО інформуємо про завершення моніторингу народних депутатів Верховної Ради України VI скликання на відповідність критеріям ЧЕСНО, який відбувся в рамках першого етапу громадського аудиту майбутніх кандидатів на виборах до парламенту 2012 року.
Запрошуємо народних депутатів України, лідерів фракцій чинного парламенту та керівників політичних сил до публічного обговорення результатів громадського аудиту на Форумі «Чесна розмова з майбутнім парламентом», який відбудеться 23 липня об 11:00 у в конференц-залі БЦ Парус.
Водночас дотримуючись принципів об’єктивності та неупередженості, ініціатори руху ЧЕСНО пропонують кожному народному депутатові ознайомитися з результатами перевірки напередодні їхнього офіційного оприлюднення, та, у разі необхідності, надіслати свої зауваження протягом 3 днів.

Відповідні листи з результатами дослідження були надіслані кожному з 450 депутатів Верховної Ради України на їхні робочі електронні адреси, вказані на офіційному веб-сайті Верховної Ради. У друкованому вигляді відповідні звернення учасників руху ЧЕСНО були надіслані у передбачений законом спосіб – через Відділ з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України.

Зауваження та пропозиції народних депутатів будуть враховані аналітиками руху ЧЕСНО при остаточному доопрацюванні результатів перевірки та оприлюднені на сайті chesno.org.

Ознайомитися з юридичними засадами руху ЧЕСНО можна на сторінці chesno.org/legal.

Нагадаємо, в рамках кампанії «Фільтруй Раду!» учасники руху ЧЕСНО публічно звернулися до всіх політичних сил з пропозицією спільно виробити дієвий механізм, за допомогою якого виборці могли б впливати на перелік кандидатів у народні депутати, що висуваються партіями.

В якості такого механізму ініціатори руху ЧЕСНО запропонували представникам політичних сил застосувати 6 критеріїв доброчесності до кандидатів у народні депутати, і виключити зі списків тих кандидатів, які не відповідатимуть цим критеріям:

· відсутність фактів порушень прав і свобод людини;

· незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;

· непричетність до корупційних дій;

· прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя;

· особисте голосування в парламенті;

· участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

Аналітики руху ЧЕСНО проаналізували інформацію з відкритих джерел щодо відповідності чинних народних депутатів України цим критеріям та ознайомили представників політичних сил, журналістів і громадян з методологією перевірки.



Контактна особа: Вадим Гудима, аналітик та учасник руху ЧЕСНО (068 238 44 30).


Немає коментарів: