середу, 6 червня 2012 р.

Дiти чекають на турботу батьків

Серхіо Рамос (Sergio Ramos), відомий іспанський футболіст, захисник клубу «Реал Мадрід» та гравець збірної Іспанії, у рамках співробітництва з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та напередодні проведення ЄВРО-2012 в Україні надіслав відео звернення, у якому закликав українських вболівальників бути більш уважними до своїх дітей.
«Я герой для мільйонів вболівальників. Але тільки ти можеш стати героєм для своєї дитини. Проводь більше часу разом, грайте у футбол. Вітаю Україну!» - сказав Серхіо Рамос у своєму зверненні до українських вболівальників.

Розказуючи про своє дитинство Серхіо згадує, що почав тренуватися у шість років на базі клубу «Ель Камас», який знаходився в іншому місті. Отже кожного дня різні члени родини їздили з Серхіо поїздом на тренування. «Я ніколи не забуду зусиль, які доклала моя родина на шляху до мого успіху. Я ціную це, і я буду завжди вдячний моїм батькам, моїм братам і сестрам і моїй сім’ї за підтримку. Вони визначили моє життя», сказав Серхіо у інтерв’ю програмі RealRamos телеканалу Real Madrid.
Зі свого боку ЮНІСЕФ в Україні напередодні ЄВРО-2012 наголошує на важливих кроках, які потрібні для створення турботливого та безпечного середовища для дітей. Приблизно 60 тисяч
дітей в Україні вважаються такими, що опинилися у складних життєвих обставинах. Середньостатистичний батько в Україні проводить з дитиною всього 4 хвилини на добу. Лише третина батьків допомагають своїм дітям виконувати домашні завдання. 10% батьків піклуються про дитину, коли та хворіє. Активне залучення, участь та турбота батька під час вагітності, народження та виховання дитини є визначальною передумовою для її нормального емоційного та соціального розвитку.
«ЮНІСЕФ закликає кожного батька і кожного чоловіка, який невдовзі ним стане, проводити більше часу зі своїми дітьми, гратися з ними і стати частиною їхнього життя. Життєвий успіх вашої дитини залежить від того часу, любові та тепла, яке ви їй віддаєте. Саме ви визначаєте майбутнє своєї дитини», заявила Юкіе Мокуо, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Серхіо Рамос та ЮНІСЕФ

З 2007 року Серхіо Рамос надає підтримку ЮНІСЕФ і різних проектів для дітей, особливо тих, що стосуються футболу як основного інструменту для розвитку дітей. Серед інших заходів, Серхіо Рамос побував у Сенегалі у 2010 році для відвідування програми ЮНІСЕФ щодо забезпечення виживання дітей. Він провів час з співробітниками ЮНІСЕФ та відвідав медичний центр, школи та притулок, де він зустрівся з уразливими дітьми та зіграв у футбол з деякими з них.


Немає коментарів: