вівторок, 6 березня 2012 р.

«Конкурентоспроможна Херсонщина» набирає обертів


Міжнародний проект «Конкурентоспроможна Херсонщина» впроваджує якісне нове розуміння конкуренції. Мова йде про переведення конкуренції між окремими людьми, організаціями, продуктами в конкуренцію процесів їх вдосконалення через обмін можливостями та енергією для спільного творіння цінностей.
Для надання динаміки розвитку регіону використовується синергетичний ефект, об'єднуючи зусилля органів влади, бізнесу, науки та громадськості. Подібні підходи дозволяють створити згуртовану довірою і повагою команду, інтеграція знань, досвіду і роботи якої створюють потужний імпульс в підвищенні конкурентоспроможності Херсонської області в цілому.
Такий підхід розроблений Валентином Підвисоцьким, завідувачем науково-дослідним центром з проблем регіонального розвитку та підвищення конкурентоспроможності науково-дослідного економічного інституту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, якого Микола Костяк призначив керівником міжнародного проекту «Конкурентоспроможна Херсонщина».

Ілюстрацією такого підходу є створення робочих груп (згідно розпорядженню голови ХОДА), які об’єднали представників влади та експертів по чотирьох важливих для життєдіяльності Херсонщини, галузях, а саме:
- дослідження еколого-ресурсного потенціалу області та розробки стратегії сталого розвитку області на основі інвестиціно-інноваційної моделі;
- впровадження моделі оптимізації надання медико-соціальних та адміністративних послуг населенню на основі міжсекторальної взаємодії;
- розробка стратегії реформування системи надання медичних послуг з упровадженням елементів страхової медицини;
- підготовки та реалізації заходів щодо поліпшення роботи в сфері енергозабезпечення, енергоощадності та енергоефективності.

Керівником усіх робочих груп призначено пана Підвисоцького.

Нагадаємо, що у першому засідання робочої групи з питань енеогозабазпечення та енергоефективності (яке відбулось 2 березня) взяв участь експерт з питань альтернативної енергетики, радник заступника голови Вінницької обласної ради, Ігор Луценко, який відгукнувся на звернення Миколи Костяка до прогресивного людства.

Адреса новини:
http://khersonregionguide.com/ua/news/konkurentosposobnaya-hersonshhina-nabiraet-oboroty 


Немає коментарів: