четвер, 1 грудня 2011 р.

Кращі юнкори України пізнають світ

Переможці Національного конкурсу шкільних газет в рамках Юнкорівського прес-туру зустрілися 30 листопада з президентом Фонду «Україна», 2-м Президентом України Леонідом Кучмою, головою Верховної Ради України Володимиром Литвином, головою Національної спілки журналістів України Ігорем Лубченком, генеральним директором ІА УНІАН Олегом Наливайкою, а також відвідали Представництво Європейського Союзу в Україні.
Кожна з організацій та її очільників протягом багатьох років підтримують Національний конкурс шкільних газет та надають спеціальні призи її переможцям.
Під час зустрічі з юнкорами другий Президент України Леонід Кучма наголосив на тому, що талановиту молодь потрібно підтримувати, але не від виборів до виборів: «Ми всі повинні працювати над тим, щоб наша молодь не їхала за кордон». Під час зустрічі організатори Конкурсу наголосили про те, що нажаль, в Міжнародному дитячому центрі останнім часом загубилася юнкорівська зміна, яка існувала багато років. Леонід Кучма запевнив, що зробить все від нього можливе для того, щоб повернути цю зміну в Артеці.
Традиційно з юнкорами зустрівся голова Верховної ради України Володимир Литвин: «Я б хотів, щоб ви із здобуттям фундаментальної освіти могли знайти свій шлях та досягти успіху», - зазначив під час зустрічі з юнкорами спікер Верховної Ради України. А також дав настанову підростаючому поколінню: «Майте завжди свою думку та позицію, але аргументовану. Я б хотів, щоб ви були лідерами та розуміли психологію народу. Намагайтеся бути лідерами. Треба не боятися висловлювати свою точку зору, але постійно повинна бути аргументація». Під час зустрічі з Володимиром Литвином, молоді кореспонденти задавали і гострі питання стосовно діяльності Верховної Ради України та поведінки народних депутатів у Раді. «В нашій країні існує проблема відповідальності народу за вибір влади», - наголосив Володимир Литвин.

Під час зустрічі з генеральним директором ІА УНІАН Олегом Наливайкою, який щороку підтримує спеціальну номінацію Конкурсу «Кращий фоторепортаж», юні кореспонденти цікавилися щодо зацікавленості Агентства матеріалами від юнкорів: «Звичайно ми зацікавленні в отримані інформації в тому числі і від юнкорів, адже 1 власкор в області – це замало». Тож, юні кореспонденти тепер мають можливість стати власкорами в тому числі й інформаційного агентства УНІАН. А поки що, організатори конкурсу дійшли згоди з інформаційним агентством УНІАН щодо організації майстер-класу щодо використання інформації з інформаційного агентства, який зможуть відвідати юнкори під час XV Національного конкурсу шкільних газет.


Немає коментарів: