вівторок, 4 жовтня 2011 р.

ТАК TV ОТРИМАВ ЕКСКЛЮЗИВНІ ПРАВА НА ТРАНСЛЯЦІЮ ІГОР МБК «МИКОЛАЇВ»

Миколаївський прес-клуб знову підіймає на широке обговорення актуальні теми. Цього разу темою для обговорення став розвиток спорту на Миколаївщині, адже область завжди славилася талановитими і перспективними спортсменами. Багато хто знає імена миколаївських спортсменів, пишається їх досягненнями, але мало хто знає, які перешкоди і проблеми спіткають їх на шляху до досягнення Олімпійських висот. «Спортивна Миколаївщина», - саме так звучала тема чергового засідання, яке відбулося в прямому ефірі ТК ТАК-TV в рамках ток-шоу «Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченком». 

Микола Жук, президент МБК «Миколаїв», начальник Управління сім’ї та молоді Миколаївської облдержадміністрації: «Ігри МБК «Миколаїв» сьогодні відвідує найбільша кількість глядачів. Кількість розповсюджених квитків на гру у 20 разів перевищує кількість проданих квитків на ігри інших команд», - розповідає Микола Васильович. На даний час команда переживає не найкращі часи, проте керівництву клубу вже вдалося подолати значну кількість проблем. Як розповів пан Микола, гравці ще не досягли максимального взаєморозуміння і складеності, але в майбутньому мають дуже непогані шанси на здобуття перемог, адже за словами президента клубу саме у злагодженій роботі є запорука успіху команди.
Слова президента підтверджують і гравці команди. У засіданні взяв участь гравець МБК «Миколаїв» Андрій Корочкін. Андрій мав пропозицію від донецького баскетбольного клубу, адже ще кілька місяців тому, ситуація в МБК «Миколаїв» була безперспективною, проте зі зміною керівництва клубу змінилася і думка спортсмена. «Я змінив свою думку на користь «Миколаєва», тому що в нас чудові відносини з керівництвом клубу та колективом. У нас гарний майданчик для тренувань, хороший зал», - говорить Андрій.
Нове керівництво Клубу працює не тільки з гравцями, але й опікується тим, щоб якомога більше вболівальників змогли побачити ігри. Задля цього в прямому ефірі під час Телевізійного прес-клубу між керівництвом МБК «Миколаїв» та телеканалу ТАК TV Коледжу преси та телебачення було підписано меморандум про співпрацю задля розвитку баскетболу в м. Миколаєві та Миколаївській області. «Сьогодні в прямому ефірі я пропоную підписати меморандум про співпрацю на сезон 2011-2012 роки, задля трансляції усіх домашніх матчів і не тільки домашніх. Будемо намагатися транслювати всі виїзні матчі для того, аби наші вболівальники в будь-якому куточку Миколаївщини мали змогу спостерігати за грою улюбленої команди», - зазначив президент МБК «Миколаї» Микола Жук. Генеральний продюсер ТК ТАК-TV в свою чергу зазначив: «ми сподіваємося, що зі стартом нового цифрового сезону мовлення ТК ТАК-TV, ми дамо телеглядачу ще нову цифрову якість, зі свого боку обіцяємо, що телеглядач в ефірі нашого телеканалу побачить всі матчі МБК «Миколаїв».

Та крім баскетболу в миколаївській області існує багато інших видів спорту. Саме їх стан та розвиток було обговорено у другому блоці засідання. «Ми багато чого хочемо зробити для покращення оснащення спортивних комплексів, для покращення умов тренування спортсменів, але нажаль бюджет, відведений на спорт, дуже малий. 2012 рік - це рік спорту, і тому сподіваємося, що щось змінимо», - говорить Олександр Садовський, начальник Управління у справах фізичної культури та спорту Миколаївської облдержадміністрації.

Обмежений бюджет однак не відбиває у молодих спортсменів бажання отримувати перемоги та представляти нашу країну на світових змаганнях. Олександр Сатін, чемпіон юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі у стрибках на батуті: «відчуття перемоги - це надзвичайне відчуття. І його неможливо виразити словами. Я, наприклад, лише через кілька днів звик до думки, що я отримав золоту медаль». Спортсмен також відмітив, що ситуація з тренувальними базами в Миколаєві значно покращилася з минулого року. «Змінилося вже дуже багато, зараз нам встановили нові сітки, які відповідають світовому рівню, які за своєю якістю значно кращі ніж попередні, пружини на ці сітки. Також мати страхування, мати на підлогу поклали, щоб травм не було. Але залишається проблема з висотою в залі», - говорить Олександр.

Проте велика кількість проблем ще залишається не вирішеною. Виникає проблема сьогодні з водними видами спорту. «У нас не вистачає трамплінів на даний момент. На одному метрі тренуються 20 осіб», - говорить Олег Колодій, Чемпіон Європи зі стрибків у воду. «Ця дошка вже замовлена в Америці, вже є кошти для придбання цієї дошки, і найближчим часом вона буде у нас», - зазначив пан Садовський.

Не Олімпійські види спорту на сьогоднішній день також потребують підтримки. Зокрема шахи. Про це розповів Олександр Бортнік, дворазовий чемпіон Європи з шахів. Тринадцятирічний Олександр мешкає в селі Олександрівка, що значно обмежує його можливості більше тренуватися, адже тренер та суперники для ігор живуть в Миколаєві. Проте, не зважаючи на труднощі, хлопчик прямує до перемоги. «Дуже важко було грати, адже я тільки-но перейшов у категорію 8-16 років. Там були два чемпіони світу та чотири чемпіони Європи. Проте, на ці змагання я їхав лише за перемогою, і переміг», - говорить юний спортсмен. Наразі більшість миколаївських спортсменів готуються до Олімпійських ігор. «Участь в літніх олімпійських іграх 2012 в Лондоні, Україну представлять 20 Миколаївських спортсменів», - зазначив начальник Управління у справах фізичної культури та спорту Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Садовський.


Немає коментарів: