пʼятницю, 18 березня 2011 р.

Промышленники и антимонополисты договариваются, поможет ли?

Антимонопольний комітет України та Всеукраїнська громадська організація «Український союз промисловців і підприємців» об’єднали зусилля задля сприяння розвитку підприємництва та добросовісної конкуренції в соціально важливих сферах економіки. З цього приводу Голова Комітету Василь ЦУШКО та Президент УСПП Анатолій КІНАХ підписали сьогодні офіційну угоду.
Зокрема сторони домовилися здійснювати консультації та обмін інформацією щодо стану конкуренції на товарних ринках, а також проблем, що існують у сфері державних закупівель, та шляхів їх вирішення.

У рамках договору Комітет та УСПП співпрацюватимуть під час розробки регіональних та галузевих програм ринкових реформ, розроблятимуть пропозиції щодо вжиття заходів, спрямованих на розвиток конкуренції та підприємництва.

Крім того, передбачається сприяння у розробці правил професійної етики у конкуренції для сфер та галузей економіки, поширення серед підприємців і споживачів інформації про законодавство з питань захисту економічної конкуренції та захисту від недобросовісної конкуренції. Для цього, зокрема сторони сприятимуть створенню в регіонах інформаційних структур для поширення серед підприємців та споживачів інформації щодо конкуренційного законодавства, правил чесної конкуренції.

«Підписання цього договору – правильне рішення, адже Антимонопольний комітет основну інформацію отримує від суб’єктів ринку, від підприємців, а УСПП – це, в першу чергу, представники усіх сегментів бізнесу, – зазначив Голова Комітету Василь Цушко. – Будь-який негатив можна здолати лише публічністю та відкритістю інформації – це наш шлях».


Немає коментарів: