пʼятниця, 31 травня 2024 р.

У Львові до річниці вибуху на Каховській ГЕС відбудеться українська прем'єра документального фільму “Велика вода”




5 червня у Львові відбудеться перший український показ документального фільму The Reckoning Project “Велика вода” до річниці вибуху на Каховській ГЕС. Після показу пройде дискусія з авторками фільму.

6 червня 2023 року російські військові підірвали дамбу Каховської ГЕС. Тисячі кубометрів води Каховського водосховища затопили десятки сіл та міст.

Коли вода затопила Херсон, Максим діставав тіла загиблих. Світлана та Валентина плаваючи на човні збирали проби води, щоб перевірити, чи та отруйна. Олег допомагав жителям запастися питною водою. Вони – працівники Державної екоінспекції Південного регіону в Херсоні. Їхня робота малопомітна: люди у бронежилетах під обстрілами набирають в колби воду й ґрунт. Разом з Генпрокуратурою вони збирають докази у справі екоциду через знищення Каховської дамби 6 червня 2023-го. Це фільм про те, як воно розслідувати злочин, коли ти сам – потерпілий і коли повний масштаб наслідків катастрофи стане зрозумілими лише через роки.


Дослідниці The Reckoning Project Анна Цигима та Ганна Мамонова задокументували історії представників Екологічної державної служби, які щодня збирають підтвердження російського воєнного злочину.


Середа, 5 червня, 18:30

м.Львів, проспект Чорновола, 45Г,
Меморіальний музей тоталітарних режимів "Територія Терору"






Кількість місць обмежена. Реєстрація на подію до кінця 4 червня.


Немає коментарів: