вівторок, 7 травня 2024 р.

Одесити цікавляться подіями в сусідів




У Одесі відбулась публічна дискусія про те, як протистояти гібридним спробам кремля посварити Україну з Румунією, Болгарією та Молдовою.

Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко розповів про розстановку політичних сил в цих країнах та дав аналіз передвиборчим подіям. 
Коваленко детально зупинився на темі розігрування міжетнічної теми в Румунії, Болгарії та Молдові, навів приклади використання засобів пропаганди та фейків.


Окремою темою стала розстановка сил на півдні Одещини, де компактно проживають представники різних етнічних спільнот – болгари, молдовани, гагаузи, роми, албанці та інші спільноти.

Що важливо: наші події рідко завершуються без додаткових результатів. Цього разу учасники дискусії домовились про зустріч із представниками найбільших національних спільнот, Одеси та Одеської області, яка відбудеться в найближчі тижні.


Повне відео дискусії вже заливається на Youtube-канал нашого проєкту Re:Open Ukraine: https://www.youtube.com/@reopenukraine. Невдовзі ви зможете його переглянути.



*Нагадаємо, що подія відбулась за підтримки Міжнародний фонд "Відродження" у рамках проєкту "Посилення міжетнічного діалогу для забезпечення стійкості та верховенства права в Україні, як основи для повоєнної відбудови країни та зміцнення добросусідства у Центральній Європі заради європейської і євроатлантичної інтеграції України", який реалізовує ICES - The Institute for Central European Strategy.


Подія представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

#ReOpenUkraine #BuildingBridges #IRF



Немає коментарів: