вівторок, 20 лютого 2024 р.

У Вознесенську відкрився регіональний ресурсний центр для підтримки місцевих громадських ініціатив

photo_2024-02-18_22-36-59.jpg



Відкриття у місті Вознесенську регіонального ресурсного центру для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот пройшло минулої п’ятниці 16 лютого у форматі інформаційної сесії в приміщенні центру. Центр створений на базі громадської організації «Агентство економічного розвитку» та вже відкритий для практичних заходів з розбудови неурядового сектору в невеликих громадах. Під час інформаційної сесії презентовано роботу ресурсного центру як фізичного простору/хабу для НУО, а також представлено інформаційно-аналітичний та навчальний напрямок діяльності центру.Внаслідок повномасштабного вторгнення рф, значно змінився профіль, потреби та вплив неурядового сектору, особливо на місцевому рівні в постраждалих від воєнних дій невеликих громадах. Враховуючи такі виклики, було ініційовано створення в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях регіональних ресурсних центрів для підтримки неурядового сектору. Такі центри будуть діяти як комплексний інструмент підтримки неурядового сектору в невеликих громадах задля розвитку соціальної згуртованості та інклюзивного відновлення. Ресурсний центр в Миколаївській області створено у місті Вознесенськ на базі громадської організації «Агентство економічного розвитку». 
Під час інформаційної сесії з презентації діяльності ресурсних центрів, яка пройшла 16 лютого 2024 року, координаторка Вознесенського центру Вікторія Савчук розповіла про формат роботи створеного хабу для неурядового сектору. «Ресурсний центр буде працювати як навчально-комунікаційна платформа для місцевих неурядових організацій та активістів. При зверненні до центрів, представники неурядового сектору зможуть отримати правові консультації щодо громадської діяльності в умовах війни та воєнного стану, а також допомогу експертів центру щодо підготовки та впорядкування внутрішніх документів громадських та благодійних організацій», - зазначила координаторка ресурсного центру. Крім того, центр виступає як інформаційне бюро, що надає актуальну інформацію про програми підтримки національних та міжнародних організацій, роботу донорів та міжнародних організацій, а також інші ресурсні можливості для неурядових організацій на регіональному рівні.


photo_2024-02-18_22-36-39.jpg


photo_2024-02-18_22-36-57.jpg

В межах аналітичного напрямку роботи, регіональні ресурсні центри збиратимуть та аналізуватимуть потреби неурядового сектору, а також розроблятимуть локальні та регіональні рішення для покращення становища місцевих неурядових організацій в невеликих громадах. «Навчальний компонент роботи центрів буде передбачати мережування учасників навчання та просування інструментів регіональної та міжрегіональної співпраці. Зокрема, найближчим часом буде анонсовано проведення серії тренінгів з фандрайзингу, управління проєктами, комунікації та стандартів доброчесності для НУО» - повідомила координаторка ресурсного центру в Миколаївській області Вікторія Савчук.


photo_2024-02-18_22-36-38.jpg


Для отримання правової, інформаційної та експертної допомоги з питань діяльності неурядових організацій та громадських активістів можна звертатись до фахівців Регіонального ресурсного центру для неурядового сектору, який працює на базі ГО «Агентство економічного розвитку» за адресою у місті Вознесенськ, вул. Софіївська 3/35. Контакти для інформації про діяльність та послуги ресурсного центру для неурядових організацій: Вікторія Савчук, 0665043006, savchuk@aer.net.ua


Немає коментарів: