четвер, 2 листопада 2023 р.

Усі представники ПАЕС повернулись з конкурсу профмайстерності Енергоатома з призовими місцями



В активі молоді Південноукраїнської атомної електростанції за підсумками конкурсів профмайстерності ДП «НАЕК «Енергоатом» одне перше, чотири других і три третіх місця. Загальногалузеві змагання включали 8 професій і проходили цьогоріч на майданчику Рівненської АЕС з 26 по 27 жовтня.

Право представляти свої підприємства на конкурсах завоювали 27 молодих фахівців з трьох атомних електростанцій і ВП «Атомремонтсервіс». Вони стали переможцями відбіркових етапів на своїх майданчиках. На жаль, через російську окупацію другий рік поспіль молодь Запорізької АЕС не мала свого представництва на конкурсі.

Цього року за звання кращих за професією боролися представники восьми спеціальностей: слюсарі з ремонту реакторно-турбінного устаткування, машиністи крана, електрозварники ручного зварювання, водії легкового автомобіля, електромонтери з обслуговування електроустаткування електростанцій, машиністи-обхідники турбінного устаткування, дозиметристи (чергові) та лаборанти хімічного аналізу.

 

Знання теорії оцінювали максимум у вісімдесят балів, а за ідеальне проходження практичної частини можна було здобути сто. Серед учасників від ПАЕС найкращий результат показала представниця хімцеху Крістіна Солон. Дівчина здобула перше місце, впевнено обійшовши своїх колег – лаборантів хімічного аналізу інших АЕС. На неї, як і на кожного переможця, чекає грошове заохочення від профспілкового комітету на пріоритетне право на підвищення посади. Другі місця вибороли Дмитро Сідень (слюсар з ремонту РТУ), Марина Дума (машиністка крана), Андрій Гончаренко (електрозварник ручного зварювання) та Михайло Яновський (електромонтер з обслуговування електроустаткування електростанцій). Треті місця посіли Олександр Турик (водій легкового автомобіля), Любомир Безсонов (машиніст-обхідник турбінного устаткування) та Володимир Сєров (дозиметрист).

За словами заступника голови Організації молоді ВП ПАЕС Антона Плетньова, південноукраїнські конкурсанти продемонстрували високий рівень знань та вмінь. «Усі гідно змагалися, кожним можна пишатися. Я думаю, керівники молодих фахівців оцінять їхню наполегливість, рівень підготовки, прагнення удосконалюватись у професії», - зазначив він.

Подібні конкурси стимулюють молодих фахівців до підвищення освітнього рівня та професійної кваліфікації. Для талановитої, активної, цілеспрямованої молоді відкриваються перспективи подальшого кар'єрного зростання. Змагання молодих працівників Енергоатома в професійній майстерності нині набуває особливого значення й актуальності. Завдання, які сьогодні стоять перед галуззю, реалізовуватимуться саме за їхньої безпосередньої участі.


Управління інформації та громадських зв’язків.



Немає коментарів: