пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

ЄС надає підтримку закладам професійної освіти для покращення освітнього процесу в Україні




Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації 24 лютого 2022 року, Україна виявилась втягнутою у тяжкий збройний конфлікт. Внаслідок бойових дій українські студенти втратили можливість відвідувати свої заклади освіти, особливо ті, що знаходились у прифронтових регіонах, та були змушені перейти на навчання у дистанційному форматі. Через програму EU4Skills ЄС надає закладам профтехосвіти в Україні необхідну підтримку, аби вони могли продовжувати освітній процес. До кінця вересня 2023 року вже 25 таких закладів отримали ІТ-обладнання, включаючи ноутбуки, принтери та інтерактивні панелі. Це полегшить дистанційне навчання понад 16,000 студентів, які навчаються переважно у закладах, що були переведені з фронтових зон на безпечніші території.

Генрік Вітфельт, Виконуючий обов'язки керівника програм співробітництва Представництва ЄС в Україні, підкреслив: «Європейський Союз залишається відданим підтримці українців, вирішуючи їх найважливіші та найактуальніші потреби, включаючи потреби внутрішньо переміщених осіб. Європейський Союз та держави-члени ЄС продовжуватимуть підсилювати потужності закладів професійної освіти для забезпечення навчального процесу за допомогою інвестицій у цифровізацію та навички».

Цифровізація надає можливість учням здобувати освіту за будь-яких обставин. ІТ-обладнання – це невіддільна частина підтримки EU4Skills для забезпечення освітнього процесу закладами професійної освіти. В межах цієї ініціативи EU4Skills було передано 183,000 підручників і 400 генераторів в усі регіони України. Ці заходи підтримали понад 300 закладів профтехосвіти з метою продовження навчання під час війни.

Довідкова інформація:


EU4Skills – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програму підтримують ЄС та його країни-члени: Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія. Мета програми – модернізувати обрані заклади профтехосвіти, провести навчання керівників закладів та викладачів у 7 пілотних областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій. Тривалість: 2019-2023 рр. Програму в Україні реалізують Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) у тісній співпраці з фінськими, польськими та естонськими партнерами; та Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).


Немає коментарів: