неділя, 8 жовтня 2023 р.

Одесити продовжують протестувати біля міської ради



В суботу, 7 жовтня 2023 року громадяни Одеси знову вийшли на пікет біля будівлі міської ради. Вже другий місяць сотні людей вимагають від місцевої влади зупинити тендери на непершочергові витрати, зокрема реконструкцію будівлі Київського райсуду та Театру юного глядача.

У зв’язку з тим, що місцева влада відкрила Приморський бульвар, який був перекритий для пішоходів з початку повномасштабного вторгнення, люди стали прямо перед головним входом будівлі міської ради. Вони скандували: «Владо, почуй громаду», «Гроші на ЗСУ» та «Все для перемоги».

Пікети в Одесі безперечно мають успіхи: так, місцева влада вже скасувала тендер на закупівлю дерев на суму 6 млн грн, а також зменшила суму на реконструкцію Київського районного суду зі 100 млн до 10 млн грн.
За минулий тиждень Одеська міська рада та ОВА виклали на сайті Prozorro два нових тендери, що викликали суспільне обурення: це закупівля літньої форми для муніципальної варти та капітальний ремонт прилеглої території Одеської обласної лікарні.

На капітальний ремонт прилеглої території Одеської обласної лікарні Одеська ОВА планує виділити 35,4 млн грн. Ремонт передбачає ремонт асфальтового покриття та тротуару, а також наведення розмітки. Місцеві жителі повідомляють, що стан доріг біля лікарні абсолютно некритичний.

При цьому, як повідомляє Катерина Ножевнікова, в цій лікарні досі збирають милиці та інвалідні візки, а волонтери досі купують ліки.

Також нещодавно з’явився тендер на реконструкцію зовнішніх електромереж вуличного освітлення на території обласної лікарні на суму 11,9 млн грн.

Катерина Ножевнікова та одесити вимагають від влади не витрачати їхній час і нарешті почути вимоги.


Немає коментарів: