неділя, 10 вересня 2023 р.

Миколаївці з послом Данії проїхалися велосипедами вулицями міста

 


У Миколаєві вперше відзначили Дні Данії - Королівства, яке робить вагомий внесок у розвиток та відновлення українського міста. Так, у День Миколаєва у місті відбувся масштабний велопробіг.

Містяни разом з чиновниками та делегацією Данії, яку очолив посол Королівства Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен проїхались містом від Соборної площі до 8го Причалу. Десятки різноманітних роверів супроводжувала швидка допомога та поліція комунікації.

Розпочався велозабіг на Соборній площі біля будівлі Миколаївської міськради, яку прикрасили жовто-блакитними стягами та прапорами Королівства Данії.



Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім підкреслив, що проведення подібних заходів сьогодні можливе лише завдяки величезній роботі ЗСУ: «Дуже радісно, що цього року ми можемо більш-менш спокійно проводити час у Миколаєві. За це дякуємо всім нашим містянам, жителям області та нашим Збройним Силам України, які надали нам цю можливість і платять за це дуже велику ціну. Я вітаю всіх з цим днем. Хотілося, щоб найшвидше небо було зовсім мирне і щоб ми могли по-справжньому відсвяткувати».

Мер міста Олександр Сєнкевич додав, що також у складний для країни, зокрема, для Миколаєва, час, велику підтримку надає Данія: «Сьогодні до нас приїхав не лише посол, а ще й велика команда друзів з Данії. Я кажу, що вони нас усиновили. Адже у найважчі часи Данія стала нам допомогою, вони допомогли нам забивати вікна, відновлювати будинки, створити точки, звідки ми добуваємо питну воду. Сьогодні ми вже будуємо плани на майбутнє, тому що найближчим часом прибуде велика кількість техніки, там є довгоочікувані наші мусоровози. Щє є велика кількість допомоги, яку вони нам надають».

Урочистий старт велопробігу дав посол Королівства Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен. Він подякував за запрошення та зазначив, що данців та українців об’єднують спільні цінності: «У данців та українців є спільна пристрасть до велосипедів. Саме тому нас зараз зібралося так багато. Я вважаю, що спільний велопробіг - це найкращий спосіб відсвяткувати не лише День міста Миколаєва, але й Дансько-Миколаївську дружбу. Проте спільна у нас не лише любов до велосипедів, а й спільні цінності - свобода, права людини та демократія. Це те, що нас поєднує. Сьогоднішній велопробіг відбувається на честь майбутньої перемоги і на честь Дансько-Миколаївського партнерства, за те, щоб ми відбудували країну, Миколаїв та за те, щоб ми будемо разом надовго. Я дуже радий, що буду їхати на велосипеді разом з мешканцями міста-Героя».

До того ж, Олександр Сєнкевич нагородив посла Королівства Данії почесною відзнакою «За заслуги перед містом Миколаїв».

Так, миколаївці та данці стартували від Соборної площі і прибули на 8й Причал, де почесний консул Королівства Данія у Миколаєві Микола Капацина представив широкому загалу співпрацю міста та Данського іституту культури -  спільні мистецькі проєкти.


Авторка: Альона Ткаченко  


*Здійснено в рамках проекту Миколаївського прес клубу за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government



Немає коментарів: