вівторок, 22 серпня 2023 р.

Нащо журналістам готуватись до екстрім-обставин роботи?



Одеська громадська організація Інститут політичної інформації вже декілька років поспіль проводить навчальні тренінги з безпеки праці журналістів. Були онлайн, в цьому році - вже дві сесії провів керівник української федерації kraw maga Антон Фарб наочно. Філософія, якою він постійно ділиться з медійниками: концентруйся постійно на власній безпеці, та готуйтеся!




Деякі учасники тренінгу цього вікенду що стосувався практиці роботи у натовпі були й на травневому семінарі, коли розглядали евакуацію з небезпечного місця, та автомобіля під час обстрілів. Випрацювались навіть команди, хоча хлопці та дівчата представляють різні редакції.

Антон впевнений, що якщо більше людей будуть обізнані у правилах само безпеки, то це тільки допоможе + навички першої допомоги. Я наприклад, за рік тричі брав цей курс й раджу всім зробити це не один раз. Знаю приклад, коли навчання журналістка з моєї першої групи по такмеду+професійна аптечка спрацювала на 5 при ліквідації наслідків обстрілу житлового будинку на набережній у Дніпрі.

Коли ви застосуєте навички виживання в екстремальній ситуації невідомо, але якщо ви не будете мати ніякої інформації з цього приводу - буде гірше. Тим колегам, хто не "брав" ніяких тренінгів з безпеки не раджу навіть наближатися до зони деокупації та бойових зіткнень. 



Тому, незважаючи на спеку - тренуємо власні навички убезпечити власну безпеку. Павлу Колотвіну - персональна подяка за небайдужість у питаннях безпеки журналістів. 

В.Головченко.



Немає коментарів: