понеділок, 7 серпня 2023 р.

ОМКФ 2023 представляє блок спеціальних показів “Українські зірки”




В межах 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який пройде з 19 до 26 серпня, відбудуться спеціальні покази фільмів блоку “Українські зірки”.

До нього увійшли три українські стрічки, які, як “Памфір”, вже встигли завоювати аудиторію міжнародних кінофестивалів, а також фільми, що вразили українських глядачів зірковим акторським складом: Віктор Жданов, Олексій Тритенко, Станіслав Боклан, Дмитро Суржиков та інші:“Мирний-21”, реж. Ахтем Сеітаблаєв, 2023 (Україна)

Події розгортаються влітку 2014 року у Луганську. Багато хто з українців тоді не усвідомлював сповна, що росія почала збройну агресію. Командрир луганського прикордонного загону Сергій Дейнеко прийняв рішення тримати оборону. Воєнна драма “Мирний-21” розповідає про спротив луганських прикордонників у перші дні війни. Для актора Павла Лі робота у цьому проекті стала останньою у житті. Він загинув 6 березня в Ірпені.“Памфір”, реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук, 2022 (Україна, Польща, Франція, Чилі, Люксембург)

Леонід повертається із заробітків в рідне буковинське село на зимові свята. Дружина вмовляє більше нікуди не їздити, та й син Назар не хоче відпускати батька. Хлопець обирає ризикований спосіб завадити від’їзду – намагається спалити документи. Через необачність підлітка спалахує пожежа. Леонід обіцяє компенсувати усі збитки. Грошей на це піде чимало, тож він згадує часи, коли більшість місцевих знала його не як добропорядного сім’янина Леоніда, а як Памфіра, якому немає рівних у контрабанді та незаконному перетині кордону.“Присвячення Єві”, реж. Сергій Сторожев, 2023 (Україна)

Провінційний журналіст приїжджає по інтерв’ю до відомого письменника і Нобелівського лауреата з приводу виходу його нового роману. Але їхня розмова, що нагадує шахову партію, поступово розкриває цілу низку таємниць, які пов’язують цих двох чоловіків з однією жінкою.

Покази фільмів відбудуться у Чернівцях з 19 по 26 серпня під час 14-го ОМКФ.

Одеський міжнародний кінофестиваль проходить за підтримки:Одеська міська рада
Чернівецька міська рада
Чернівецька обласна рада
Український культурний фонд
Програма «Креативна Європа» та Європейський Союз
Державне агентство України з питань кіно
Офіційний спонсор TM ARARAT
Офіційний платіжний партнер Mastercard
Генеральний телевізійний партнер ICTV 2
Офіційний партнер UpHub
Партнер документальної секції Film Industry Office Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова
Офіційний партнер Культурно-мистецький центр ім. І. Миколайчука
Глянцевий партнер Marie Claire
Культурний партнер Jetsetter
Медіапартнер MEGOGO
Офіційний готель “Буковина”
Інформаційний партнер Радіо 10
Інформаційний партнер Чернівецька медійна платформа "Шпальта"
Інформаційний партнер Суспільне Чернівці
Інформаційний партнер С4 – медіа гарячих новин (м. Чернівці)
Медіапартнер української культури Лірум.


Немає коментарів: