вівторок, 9 травня 2023 р.

Українські журналісти отримали Пулітцер за воєнні репортажі




Associated Press відзначили Пулітцерівською премією за роботу українців Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки та Василіси Степаненко.

Мова про номінацію Public Service (думаю, тут доречно перекласти як "Служіння суспільству"). Зазначається, що Associated Press відзначено "за роботу Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки, Василіси Степаненко та Лорі Хіннант".

Повний список цьогорічних лауреатів і фіналістів:


https://www.pulitzer.org/news/2023-pulitzer-prize-announcement

Нагадаю, що Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василіса Фролова - ті журналісти, завдяки яким (зокрема) ми могли спостерігати, що відбувається з Маріуполем на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Команда виїхала з міста 15 березня 2022 року, коли в місті вже не було нікого з журналістів іноземних ЗМІ, крім них.

На основі відео, знятих у Маріуполі у перші 3 тижні повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Мстислав Чернов зробив документальний фільм «20 днів у Маріуполі». Який я дуже рекомендую вам подивитися, коли він буде доступний для перегляду (зараз він поки бере участь у різних фестивалях). Говорили з Мстиславом про цей фільм (і не лише) у лютому.


Немає коментарів: