понеділок, 27 березня 2023 р.

Початківці розробники змагались в Одесі


 

Традиційні весінні змагання студентів розробників відбулись в Одесі в змішаному форматі. Частина команд 4 дні брала участь у пітчингу ідей й готувалась до презентацій під час хакатону  «Fresh AIR 2023».

Майже 2 десятки команд розробників зі всієї України змагались за справжні грошові призи.

Більшість рішень, яки пропонували молоді розробники, стосувались полегшення отримання чи використання корисної інформації тепер, або після війни. Були як дуже романтичні, "сирі" ідей, так й вкрай своєчасні пропозиції...

Перемогу та 20 тис.грн отримала команда "Мелітопольська черешня" члени якої вимушено поїхали з рідного міста, що досі окуповане, але зробили мобільний додаток для ВПО з вакансіями, а не тільки порадами та телефонами.

Радість капітана команди переможця, коли дізнався про результат

Другий приз взяла зовсім юна команда з Одеського Політеху Core42 яка запропонувала чат-бот волонтерської допомоги з використанням семантичного пошуку по тексту.

Єдина гендерно збалансована команда -Core42.

Третє місце отримав симпатичний мобільний додаток на основі Blockchain для надання допомоги від команди On-the-Go з Університету економіки та права "Крок".
Тут вже й до випуску продукту недалеко.



Представник данської софтверної фірми Т.Силесен який був в складі журі хакатону визнав високий рівень практичності всіх запропонованих проєктів. Й висловив впевненість у скорому інвестуванні в деякі.

Журі дійсно було важко обрати найліпшу презентацію, бо гарних було не менше 10. Але навіть за якістю слайдів та презентацією можна "роздивитись" потенціал. Цьогоріч всі подумки починаючих девелоперів були у допомозі цивільним та військовим у спротиву агресії. З такими молодими кадрами нас очікує перемога!
В.Головченко, 
фото автора та І.Назаренко.




Немає коментарів: