вівторок, 29 листопада 2022 р.

Моряків що пропали на морі чекають рідні



В морі біля Кінбурну 3 березня ворог атакував катер українських ВМС "Слов'янськ". 11 людей, разом з капітан-лейтенантом, командиром Д.Ауліним зникли. Під час пошуково-рятувальних робіт тіла членів екіпажу не було знайдено. 

Але рідні досі не вірять у загибель своїх воїнів. Командування не може ніякої інформації надати. Міжнародні структури на кшталт Міжнародного Червоного хреста, теж не володіють інформацією щодо полонених. 



Дружина капітана Алеся (на фото) встигла вже сина народити, та разом з матерями та сестрами інших матросів волає про допомогу у встановленні фактів чи місця перебування полонених, якщо вони живі.

Ще одна "морська пригода" трапилась на початку травня біля острова Зміїний, де був уражений десантний катер "Станіслав" і 5 матросів також вважаються зниклими без весті. Всі зниклі не мають статусу військовополонених.

Мати матроса Володимира Католиченко, який 2 роки ніс службу на катері "Слов'янськ" вимагає від президента Зеленського, аби пошук всіх зниклих на морі та суші під час війни не полишали шукати, також за посередництва міжнародних правозахисних організацій.

Цим українська держава має відрізнятися від агресора - РФ.

С.Лиманов. 




2 коментарі: