середу, 3 серпня 2022 р.

Стаємо своїми на Привозі



Коли людина, що тікає від війни опиняється в новому місті їй вкрай важливо швидко почати соціалізуватись. Ця порада психологів легко тільки дається. В справжньому житті людині треба напружитися. Про це тепер можуть багато розповісти вітчизняні біженці в країнах Західної Європи. В Одесі адаптуватись внутрішньо переміщеним особам допомагають аборигени. 



В групі з миколаївцями, луганчанами й каховчанами наш кореспондент побував на Привозі. Цю екскурсію, як початок адаптації  до одеського світу з червня щочетверга, проводять дві подруги Юля й Таня - професійні журналістка та екскурсоводка. Дівчата розповідають трохи історії, а більше практичних порад "як робити базар". Водять ошалівших від гаму ринка

співгромадян, розповідають байки вкупі з лайфхаками: як тримати гроші в натовпі, де смакувати, а де не варто. Дізнались навіть пару справжніх секретів приготування баранячих яєць й соління тюльки. Спробували декілька десятків сортів сирів, помідорів, персиків та вина. Будете уважними - є шанс отримати довіру від торговців, а значить не тільки гроші будете витрачати, а й задоволення отримувати від спілкування.







Не сплутайте: о четвер, якщо ви приїхали в Одесу рятуватись від обстрілів, вас можуть навчити ходити чи як тут кажуть "робити базар". Мені сподобалось, я навіть пару нових фактів дізнався й торговців аутентичного сулгуні.


Текст та фото В.Інгульского.



Немає коментарів: