пʼятницю, 15 липня 2022 р.

На штурм Оскара




Національна спілка кінематографістів України, ГО «Асоціація продюсерів України», ГО «Українська кіноакадемія» підписали меморандум щодо створення Українського Оскарівського комітету та виступили зі спільною заявою:

“Через наближення дедлайнів процедур Американської кіноакадемії, подальше зволікання з формуванням нового складу Українського Оскарівського комітету унеможливить висування українського фільму на премію “Оскар” у такий драматичний для історії України рік.

Запрошуємо Державне агентство з питань кіно до діалогу з приводу організації відбору та представлення українського фільму на найпрестижнішій міжнародній премії світу та пропонуємо провести найближчим часом нараду з представниками Держкіно та сторін-підписантів меморандуму”.

З 14 липня розпочинається приймання заявок на формування складу Українського Оскарівського комітету. Це незалежне об'єднання професіоналів в галузі кіноіндустрії, створене у 2006 році при “Асоціації продюсерів України”, яка налагодила співпрацю з Американською кіноакадемією кінематографічних мистецтв і наук. Комітет займається щорічним відбором і висуненням фільму від України на здобуття премії «Оскар» в номінації «Найкращий міжнародний фільм».

Оскарівський комітет складається з 14 осіб, які обираються серед членів Української Кіноакадемії та відповідають хоча б одному з таких критеріїв:члени Європейської кіноакадемії (EFA);
режисери українських фільмів-учасників фестивалів класу «А», починаючи з 1991 року;
члени Міжнародної асоціації кінопреси (FIPRESCI).

Приймання заявок від кандидатів на членство в Українському Оскарівському комітеті розпочинається 14 липня і триватиме до 15:00 21 липня. Подати заявку можна шляхом заповнення кандидатами відповідної форми на офіційному сайті Кіноакадемії.

З 25 липня до 8 серпня відбуватиметься голосування членами Кіноакадемії за склад комітету. Результати виборів будуть оголошені протягом одного тижня з моменту закінчення голосування, тобто, не пізніше 15 серпня 2022 року.

Склад Українського Оскарівського комітету буде визначено за найбільшою кількістю голосів, що отримають кандидати. 14 кандидатів, що наберуть найбільшу кількість голосів, автоматично увійдуть до складу Українського Оскарівського комітету. Кандидат, який набере найбільшу кількість голосів, стає Головою Українського Оскарівського комітету.

Секретарем Українського Оскарівського комітету призначається виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух.

З регламентом роботи Українського Оскарівського Комітету можна ознайомитись за посиланням.


Немає коментарів: