середу, 11 травня 2022 р.

Українським журналістам присудили колективну Пулітцерівську премію




Українські журналісти здобули особливу відзнаку – Special Awards and Citations. Рада Пулітцера оголосила на своєму сайті цьогорічних лауреатів премії.

Цю нагороду присуджено із формулюванням «за мужність, витривалість та відвагу у правдивому інформуванні під час безжального вторгнення Володимира Путіна до їхньої країни та його пропагандистської війни в Росії. Попри бомбардування, викрадення, окупацію та навіть смерть у своїх лавах, вони доклали наполегливих зусиль для створення чіткої картини жахливої реальності, що робить честь Україні та журналістам в усьому світі».

Деякі представники українського журналістського цеху виказали невдоволення!

Одні хочуть, щоб спершу позбавили Дюранті премії за 1934-й рік.

Інші мають претензію в колективному характері відзнаки: мол ми більше за колег “пахали”, чому всіх українських журналістів згадали в премії?!

Цьогоріч вручили й інші колективні нагороди. Зокрема, за суспільну роботу відзначили редакцію Washington Post. За випуски екстрених новин нагороду отримала команда Miami Herald. За висвітлення загальнонаціональної тематики вшанували команду The New York Times.

З повним переліком переможців можна ознайомитися тут.

Пулітцерівська премія (The Pulitzer Prize) присуджується Школою журналістики Колумбійського університету у 21 номінаціях у сфері медіа, музики, драматургії з 1917 року.

В цьому прикладі шикарно відбився поганий характер української журналістики з радянським корінням. Розглядати все в совєтській парадигмі пропаганди: ми - вони! Нічого "янки" не розуміють в наших розкладах. Може бути, але саме ми їх дуже швидко за якісь 70 днів поінформували про конфлікт з РФ так, що уряд й парламент США одностайно взяли сторону України. Чи хто-то ще вважає що то реакція на виступи міністра Кулеби?!

В цьому випадку американські колеги відзначили дійсно героїзм галузі, яка змогла сперечатись з державною військово-інформаційною навалою росіян. Радіти треба що нас оцінили…

У вітчизняній журналістиці є багато вад, зокрема низький рівень самооцінки, підозрілість! Раніше треба було бути вимогливими, коли співпрацювали з комуністами, москвичами, олігархами…редакціями та одноосібно.

Повно треба інформувати! Пулітцерівська рада помітила що ми засвоїли це перше правило вільної преси. Працюємо надалі для свого читача/глядача/слухача!

В.Головченко, 
журналіст з великим стажем



Немає коментарів: