суботу, 7 травня 2022 р.

Російські ВАРВАРИ знищили музей Григорія СКОВОРОДИ




ВАРВАРИ 21 століття…

Російські ВАРВАРИ знищили музей Григорія СКОВОРОДИ в рік, коли за рішенням ЮНЕСКО весь СВІТ вшановує 300-ліття ВЕЛИКОГО УКРАЇНЦЯ.

На Харківщині, на території колишнього Золочівського району є унікальна місцина, яку обрав, для свого життя земного й вічного, наш видатний філософ Григорій Сковорода. Це місце за Сковороди називалося Піп-Іванівка, а нині Сковородинівка.

Нагадаю, що Григорій Савович заповів поховати себе на території парку поблизу будинку, у якому він жив останні роки. В 1922 року з ініціативи Дмитра Багалія будинок і територія оголошені заповідником. Від 1972 року - у приміщенні будинку відкрито музей Григорія Сковороди.

Тож російські варвари знищили Музей у 300-ліття з дня народження видатного мандрівного філософа і в 50-річчя з часу його створення.



Переповідати про унікальний Музей, який входив до номінантів нашого проекту «7 ЧУДЕС УКРАЇНИ» та про наші численні просвітницькі СКОВОРОДИНІВСЬКІ заходи нині не доречно.

Доречно, як я й вимагав ще після руйнувань російською ордою вбивць і варварів історико-архітектурних об‘єктів у Чернігові, щонайменше ВИКЛЮЧИТИ росію із ЮНЕСКО.

ВАРВАРАМ 21 століття не місце в головній Міжнародній комісії, яка опікується охороною ПАМ‘ЯТОК ІСТОРІЇ та КУЛЬТУРИ.

Окрім цього вкрай важливо, щоб 45 сесія Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка запланована на 2022 рік, відбулася саме в Україні. Світова культорологічна спільнота на власні очі повинна побачити наслідки війни російських варварів 21 століття та підтримати програму належного фінансування відновлення та реставрації історико-архітектурних пам‘яток України.

П.С. А тим, хто досі захищає «велику російську культуру» в Україні та вірить, що повстане проти Путіна «справді демократична і культурна Росія», нагадаю слова Григорія СКОВОРОДИ:

«Хай ведмеді вчать танцювати, та довіку йому не вміти, бо людська справа не ведмежа».
М.Томенко 


Немає коментарів: