вівторок, 5 квітня 2022 р.

ТВК на окупованій частині нелегітимні




Центральна виборча комісія 4 квітня 2022 року ухвалила постанову "Про деякі питання діяльності територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, у період дії воєнного стану", відповідно до якої на період дії воєнного стану на окремих територіях України, де перебувають збройні сили російської федерації, припиняється виконання повноважень та діяльність територіальних виборчих комісій і їх членів.

«Дякую ЦВК за таку проактивну та фахову позицію! Це дуже важливе та потрібне рішення, яке не тільки ще раз чітко роз'яснює і наголошує на незаконності будь-яких окупаційних псевдореферендумів, але й зменшує ризики для членів територіальних виборчих комісій», - зазначив голова Одеської обласної органіхації ВГО "Комітет виборців України" Анатолій Бойко.


Як йдеться у повідомленні ЦВК, Комісія отримує звернення членів територіальних виборчих комісій з окупованих російськими військами територій. ТВК просять припинити подальше виконання ними своїх обов’язків у зв’язку з воєнним станом та з огляду на ризики для життя і здоров’я їх та їхніх родин. Окрім того, окупанти змушують членів ТВК до протиправної діяльності з організації та проведення незаконних референдумів.

Комісія встановила, що на період дії воєнного стану на окремих територіях України (де перебувають збройні сили рф), зупиняється виконання повноважень та діяльність ТВК і їх членів у зв’язку з наявністю загрози громадській безпеці і порядку, життю і здоров’ю членів таких виборчих комісій, а також загрози організації, підготовки та проведення російською федерацією незаконного референдуму чи виборів.


Немає коментарів: