четвер, 7 квітня 2022 р.

Стало відомо, скільки під час війни повинні працювати держслужбовці

 


В Україні під час війни роботодавці за певних умов можуть збільшити для своїх працівників робочий тиждень із 40 до 60 годин. Проте ця норма не поширюється на державних службовців, повідомило Національне агентство з питань державної служби.
Українські держслужбовці під час війни з Росією, війська якої вторглися в Україну 24 лютого, мають працювати по 40 годин на тиждень, тобто як і до введення воєнного стану. При цьому робочий тиждень для них, як і раніше, складається з 5 днів.
Слід зазначити, що державні службовці для виконання невідкладних та непередбачених завдань на підставі наказу повинні працювати більше, ніж триває робочий день, а також уночі, у вихідні чи святкові дні.
Тим часом роботодавці під час війни можуть збільшити тривалість робочого тижня аж до 60 годин. Проте, для цього потрібне обґрунтування. Наприклад, збільшення робочого дня може бути виправдано тим, що потрібна ефективна діяльність підприємства, установи, організації в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення.


Немає коментарів: