четвер, 17 березня 2022 р.

Рятуючи тварин та крокодила українці розкупили е-квитки до Миколаївського зоопарку на декілька місяців наперед


Новий експонат музею зоопарка


З початком гарячої фази російсько-української війни миколаївський зоопар опинився у скрутному становищ. Майже не щодня на територію падають уламки реактивних снарядів, 7 співробітників пішли у військо, геть немає відвідувачів.

Директор В.Топчий відніс власноруч корпус ракети “смерч” в музей зоопарку й написав пост у фейсбуці, що “наш зоопарк працював під час другої світової війни. Прошу нас підтримати - купуючи е-квитки на сайті”. Місцеві медіа поширили новини. Гроші, так потрібні на закупівлю кормів пішли з карток містян.

Потім, бойові хакери з однієї недоімперії спробували “тирити” гроші в звірів Миколаївського зоопарку. Місцеві IT-фахівці “залатали” софт. Миколаївці в соцмережах широко поширили запрошення зробити благодійність конкретному закладу. Мої знайомі з Одеси, Львова, Харкова, Києва, Лондона купували по 5-6 квитків онлайн. Коли “закінчились” дорослі - скупили всі дитячі на квітень.

Миколаївці, яки давно мешкають у Європі на Близькому Сході та Америці запитали валютний рахунок й почались надходження SWIFT.



Станом на середину березня всі квитки в зоопарк продані. Ніхто не міг передбачити “безрозмірну” чергу в касі. Люди купили е-квитки, а тваринам та птахам з рибами куплять корм.



Ну а після перемоги всі обов'язково зустрінемось в найкращому зоопарку України в Миколаєві, якому цьогріч виповнюються 120 років. Біля великої колекції розквітлих ірисів.

В.Головченко, фото В.Топчего



Немає коментарів: