середу, 15 грудня 2021 р.

Звідки такий агресивний стиль водіння?




В наших землях все більше людей страждають від перевищення скорості авто в місті. Стоїш на переході, а мимо авто летять на швидкості ніяк не 50 км.
Що робити? 
Як навчити містян користуватись автомобілем на помірній швидкості?
Початкове навчання майбутніх водіїв проходить на закритих майданчиках. Перші вправи відпрацьовуються на тихих не завантажених вулицях. І на інтенсивні магістралі учень з майстром виїжджає лише тоді, коли в учня нагромаджуються необхідні навички. І при перших виїздах учню дуже потрібна підтримка з боку більш досвідчених колег, передбачуваність, такт, звичайна людяна ввічливість.
І люди в стресі починають своє водіння... А порушувати правила їм "допомогає" відчуття безкарності.

Виховання майбутнього водія - справа не проста. Результат цього процесу багато в чому залежить від майстра і викладача, від стану учбового і виховного процесу. Але ще більше користі буде, якщо учень під час навчання водінню буде отримувати на собі виховний вплив зразково їдучи поміж водіїв.
А може проблема в якості доріг, яки стали трохи краще - літати можна...
Безумовно, автолюбителі повинні бути ввічливі і поступливі, розуміти, що водій-професіонал за кермом автомобіля виконує свій службовий обов'язок, знаходиться на робочому місці, розуміти, що вантаж, який він везе, вкрай необхідний де-небудь і не слід створювати йому перешкод, якщо цього не вимагають обставини. Водіям приватних автомобілів часто не вистачає майстерності, внаслідок чого вони створюють небезпечні ситуації. Водії маршрутних транспортних засобів, зі свого боку, іноді не виявляють належного розуміння і терпіння. Замість сварки з початківцем за кермом варто йому підказати вихід з положення або пропустити його.

Неодмінною умовою його етичної поведінки є точне виконання вимог Правил дорожнього руху в поєднанні з людяним поважним ставленням до всіх учасників дорожнього руху. Наприклад, такий водій не дозволить собі припаркувати вантажний автомобіль де завгодно або виїхати на головну дорогу з другорядної, не пропустивши легковий автомобіль і піддаючи небезпеці життя і здоров'я людей.
Депутати з Миколаївської міської та обласної рад – ще ті лихачі. «Слуга народу» Тетяна Домбровська на два авто за рік наїздила на 32 штрафи за перевищення швидкості, а вічний опозиціонер Максим Невінчаний ганяє на червоне світло. Дмитро Фалько й Федір Панченко цьогоріч не один раз сплачували штрафи за перевищення швидкості водіння. А скільки раз порушував швидкісний режим депутат облради Ю.Кормишкин в 6 областях України та на 150 авто з декларації?!
Про то хто потрапив до списку злісних порушників правил дорожнього руху – зняли навіть відео у блозі «У центрі уваги».


Немає коментарів: