вівторок, 28 грудня 2021 р.

"Не дивіться вгору" - зробив різдвяний фурор



Різдвяна концентрація людей вдома вимагає все більшої вигадливості від генераторів розважального контенту. Сьогодні вже мало детектив, типу "Строката стрічка" Конан Дойля надрукувати, чи пригодницьку комедію "Один вдома" по кабелю прокрутити. Настав час політичної сатири!
#DontLookUp
Фільм вірусно поширювали люди що оплатили свій пакет Netflixу, бо як ще поділитись думками, що тебе бентежать. Саме так працювали соціальні революціонери 120 років тому, коли боролись за права жінок й людей, що в Америці, що в імперській Росії. Цей фільм - колективний маніфест проти популізму та маніпуляцій, проти підміни реалій ефективною медійною картинкою. І ця щирість вистрілює через екран і чіпляє. Сатирична комедія на сучасний політикум та роль медіа і соцмереж в сучасному світі, стрічка чітко вказує на визначальну роль науки та справжніх науковців у виживанні людства.
Фільм має зірковий акторський склад - у ньому знялися, зокрема, Кейт Бланшетт, Тайлер Перрі, Марк Райленс і Джона Хілл, а також Тімоті Шаламе, Аріана Гранде та Меріл Стріп.
Якщо не дивились, то згадаю ще екологічно свідомого оскароносця Ді Капріо в ролі вченого астронома та руду Лоуренс - його аспірантку.
Тепер всі тільки й обговорюють цей фільм. А дехто - ідеї, кі він просуває...
А мене весь час перегляду (більше 2-х годин) бентежила думка: це ж все про наше українське життя!..
В.Головченко.


Немає коментарів: