суботу, 11 грудня 2021 р.

Херсонщина претендує на перемогу у шести номінаціях престижного туристичного конкурсу




Як повідомила Євгенія Вірлич, головна редакторка популярного ресурсу 
Кавун.сіті же оголосили номінантів премії Ukraine Tourism Awards — і невдовзі найкращих оберуть завдяки експертному та відкритому голосуванню. Дуже схоже на принцип «Євробачення». Розповідаємо, хто є з херсонців і як проголосувати.

Отже, проголосувати за кращого можна на сайті. Голосування триває до 15 грудня включно. Переможців оголосять 17 грудня у InterContinental Kyiv. А тепер розповімо, власне, кого з херсонців можна підтримати. Ми розповідаємо лише про ті номінації, де є херсонці.

Найкращий туристичний гід


До участі запрошували найяскравіших гідів (від проєкту або організації подається окремий гід), які провели найбільшу кількість екскурсій, визначились цікавими та оригінальними ідеями організації та проведення екскурсій. Голосувати — ось тут.


Номінант з Херсона — Юрій Голінько. Його представляє яскравий туристичний проект Херсонщини ЕКСТРИМ ТУР СТАНІСЛАВСЬКІ СКЕЛІ. Вже третій рік поспіль він проводить індивідуальні екскурсії Станіславськими скелями на позашляховику. Юрій, без перебільшення, віртуоз, майстер своєї справи. Адже звичайна екскурсія перетвориться з ним на захопливу пригоду.

Доступний туризм. Безбар’єрна культура


У цій номінації представлений Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша. Театр Куліша опікується людьми із особливими потребами. Підтримує ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Велід» – спільні проєкти, фото- та виставки картин. Режисерка театру Ірина Корольова працює з інклюзивним театром «Звичайна роль – особливий актор» при бібліотеці Гончара. Один із акторів театру – людина з особливими потребами Віталій Пронько. Голосуйте ось тут.

Відкриття року у готельній сфері


Тут представлений Platon Hotel — готель Херсона, який пропонує гостям облаштовані номери різних категорій. Кваліфікований і досвідчений персонал зробить все можливе, щоб Ваш відпочинок пройшов на найвищому рівні. Комфорт у наш час — це справжня розкіш, але у Platon Hotel вона доступна кожному. Платон — це не просто готель Херсона високого рівня, а цілий комплекс для повноцінного відпочинку і відновлення. Переходьте за посиланням сюди та підтримуйте.

Найкращий медіаблогер


Давно і добре знайомий Єгор Сидорович! Блог «Херсонці 100 років тому» Медіаплатформи «Вгору» публікується вже півроку у соцмережах. Це кепшн відео з блогером та істориком Єгором Сидоровичем до 3 хв, де ми показуємо цікаві місця старого Херсона та розповідаємо про історію міста. А також ми знайомимо глядачів з казусними та кумедними випадками з життя херсонців 100 річної давнини. Підтримуйте Єгора і проєкт ось тут.

Місто мого серця


А тут є аж два міста Херсонщини: Херсон і Нова Каховка. На жаль, обрати ви можете тільки одне. Голосуйте ось тут.

Херсон відомий кавунами, помідорами, моряками й курортами. А ще це місто, де збереглось багато будинків із симпатичною архітектурою. Херсон – адміністративний, індустріальний і культурний центр Херсонської області, розташований на Півдні України.

«Кам'яні вишиванки Нової Каховки» — мистецький проект по створенню цілісного історико-культурного образу міста Нова Каховка, що базується на унікальній містобудівній практиці та монументальному мистецтві другої половини XX століття. Проект полягає у дослідженні, концептуалізації, захисті, відновленні та популяризації культурної спадщини. Ми відкриваємо – імена творців, їх вклад в місто. Відкриваємо для себе і для їх родин, нащадків.

Регіональний прорив року


Тут теж доведеться розірватись, адже представлені три проєкти з Херсонщини, а підтримати можна лише один. Голосуйте ось тут.

Музей «Таємниці острова Джарилгач» — його відкрили 23 жовтня 2021 року за підтримки Українського культурного фонду та Державної агенції розвитку туризму. Острів Джарилгач є найбільшим островом України та Чорного моря. Крім того, за останні 10 років став дуже популярним у Херсонській області місцем для відвідування туристів.

Туристичний проект Здиваш-Сиваш був заснований в квітні 2021 року з метою популяризації туризму на Присивашші і презентований в травні на Туристичному форумі в м.Нова Каховка з різними варіантами промопродукції. В рамках проекту розроблено тематичний тур з елементами театралізації «Таємниче Присивашшя», особливістю якого є те, що гості стають активними учасниками подій, які відбуваються.

Театр Куліша – культурний центр Херсона, а в період фестивалю «Мельпомена Таврії» – всієї Європи. Наразі тут функціонує 7 сценічних майданчиків: велика сцена, театр-кафе, сцени «Під колом», «Під дахом», «На сцені», а також майданчики просто неба, які стали мистецькими осередками міста у карантинний та посткарантинний періоди – унікальний в Україні Лісовий театр на БЗТ «Чумацька криниця» та «Театральний дворик», створений після локдауну.

Ну що, визначились? Ну то мерщій голосувати! Це можна зробити на сайті до 15 грудня включно.


Немає коментарів: