четвер, 30 вересня 2021 р.

Фільм після повернення з Ізоляції



Український письменник й журналіст С.Асєєв вважав своїм журналістським обов'язком залишатися в Донецьку та об'єктивно описувати події, що там відбуваються. Дописував матеріали для "Радіо Свобода" зокрема. Після 7 липня 2017 року він опинився в сумнозвісному таборі затримання "Ізоляція". Сепаратисти його двічі засудили фейковим судом на строк 15 років. Обмін цього політично-філософского полоненого відбувся лише наприкінці 2019 року.
Свої майже 2 роки ув'язнення він описав у книжці "В ізоляції". Станіслав Асєєв отримав у 2021 році Шевченківську премію за книжку “В ізоляції”. Тепер по її мотивам знято документальний фільм "По той бік Ізоляції".
Можливо, ця дуже емоційна, але, нажаль правдива медіа робота зупинить ідеалістів, яким був й сам Станіслав від загравань, чи будь-яких намагань "почути, заглянути в очі" ворогу. В ОРДЛО залишаються незаконно утриманими ще декілька сотень українських громадян, захват яких в полон пособниками терористів з квазіугрупувань під кураторством російської ФСБ, стало - бізнесом.
Правозахисники не радять також їздити до Крима вітчизняним журналістам й патріотам, бо захоплення кожного українського громадянина "створює" пропагандистським медіа РФ привід для залякувань своєї внутрішньої аудиторії.
С.Лиманов. 


Немає коментарів: