суботу, 25 вересня 2021 р.

Екосвідомі миколаївці вийшли пікетом й сформулювали вимоги до міськради



На акції були представники різних організацій ГО Місто Сонця, Рух Свідомих Громадян, Національний екологічний центр України, "Відкрите Місто", "Молодь України", "Спортивний корпус Миколаїв" та всі, кого хвилює знищення дерев, яку воду ми п'ємо, яким повітрям ми дихаємо, чому не вирішується проблема відходів, розвиток відновлюваної енергетики та адаптації міста до зміни клімату. Нажаль, ми побачили, що ці проблеми зовсім не хвилюють міську владу - вони не спромоглися навіть вийти та поговорити з нами, це повна неповага та небажання діалогу з громадськістю. З усього депутатського корпусу був лише Максим Коваленко, інші депутати займалися "більш важливими" справами. Написала Наталья Ришкова - голова ГО Місто Сонця в себе на фейсбуці.

Вимоги до міської влади вирішили передати в понеділок, зараз звернення ще підписують інші громадські організації. Вимоги наступні: 

1. Розробити стратегію енергетичного переходу для Миколаєва на відновлювані джерела енергії до 2050 року; впроваджувати муніципальні проєкти з розвитку відновлюваної енергетики та стимули для домогосподарств.

2. Затвердити та впроваджувати План сталої міської мобільності, відслідковувати темпи його впровадження, звітувати про його виконання та втілення заходів.

3. Виконувати вимоги Закону України «Про відходи»: створювати умови для сортування, перероблення, утилізації ТПВ в житловому секторі; проводити інформаційну роз’яснювальну кампанію серед населення про запобігання утворення відходів та сортування; встановити в приватному секторі на місцях стихійних сміттєзвалищ контейнери для сміття.

4. Провести повний облік дерев в місті, за результатами якого розробити Програму озеленення для Миколаєва.

5. Винести підприємство “Екотранс” за межі міста у зв’язку з тим, що його робота не відповідає екологічним нормам біля житлової забудови; на теперішній час зняти з розгляду на сесіях міськради всі питання, пов’язані з передачею в оренду ТОВ “Екотранс” земельних ділянок та інші земельні питання.

6. Розвивати систему моніторингу якості повітря в місті.

7. Оприлюднити інформацію про результати досліджень питної води на наявність забруднюючих речовин, яку постачає МКП “Миколаївводоканал”, за серпень-вересень 2021 року з зазначенням місць забору води, та про заходи, які вжито для забезпечення населення якісною питною водою.



Немає коментарів: