пʼятницю, 27 серпня 2021 р.

Вакцина COVID-19: За підтримки ЄС, країни-члени поставлять в Україну більше 3 млн. вакцин

 


Цього літа Європейський Cоюз продовжує застосовувати свій Механізм цивільного захисту для координації та фінансування до 75% транспортних витрат на доставку вакцин, наданих його країнами-членами, в Україну. Всього з Данії, Німеччини, Греції, Литви, Польщі, Румунії та Словаччини було запропоновано понад 3 мільйони доз вакцини AstraZeneca. З них за останні тижні було доставлено понад 2.5 мільйони доз. Доставка триває.
«Ця допомога є важливим проявом солідарності Європейського Союзу з Україною у боротьбі з COVID-19, і ЄС з гордістю підтримує її через свій Механізм цивільного захисту. Допомога українцям має бути частиною глобальних зусиль з вакцинації, і я сподіваюся, що понад 3 мільйони доз вакцин від наших країн-членів будуть швидко використані. Ніхто не є в безпеці, доки всі не в безпеці», – заявив Посол Матті Маасікас, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні.

У реагуванні на пандемію коронавірусу ЄС дотримується підходу «Team Europe»; його мета – зберегти життя шляхом надання швидкої цільової підтримки нашим партнерам в боротьбі з пандемією. Така підтримка складається з ресурсів, які надає Євросоюз, країни-члени та фінансові інституції, зокрема Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції та розвитку.

В рамках цього підходу від початку 2020 року ЄС залучив понад 190 мільйонів євро на допомогу Україні з метою подолання викликів, пов’язаних з COVID-19. У такий спосіб Євросоюз підтримав систему охорони здоров’я, працівників, які знаходяться на передовій боротьби з пандемією, малі та середні підприємства, а також вразливі групи населення. ЄС активував Механізм цивільного захисту для передачі країнам-членами медичного обладнання та матеріалів Україні, а також надає їй макрофінансову допомогу у розмірі 1,2 млрд. євро, аби підтримати країну у подоланні нею негативних економічних наслідків пандемії



Довідкова інформація:


Механізм цивільного захисту ЄС (МЦЗ) – це один з інструментів, спрямований на надання підтримки країнам, які звертаються за допомогою під час пандемії коронавірусу. За допомогою Механізму ЄС допомагає координувати та фінансувати постачання вакцин, медичного та захисного обладнання, а також інших матеріалів не тільки по всій Європі, але й в усьому світі до країн, які звертаються за такою допомогою.






Немає коментарів: