неділю, 22 серпня 2021 р.

Олег Сенцов: “Я постійно думаю про кіно”




20 серпня відбулась творча зустріч з українським режисером і сценаристом Олегом Сенцовим, який відомий глядачам за фільмами “Гамер”, “Номери”, “Носоріг” та іншими. Фільм “Номери” за своєю однойменною п'єсою режисер знімав, перебуваючи у незаконному ув’язненні в російській колонії. Другим режисером стрічки виступив Ахтем Сеітаблаєв. Новий фільм Олега Сенцова “Носоріг” був представлений поза конкурсом Work in Progress секції Film Industry Office 12-го ОМКФ, а також був відібраний до конкурсної програми “Горизонти” 78-го Венеціанського кінофестивалю.

"Я завжди тягнувся до творчості, добре писав твори в школі, видав збірку оповідань. Потім почав думати про кіно, мені почали приходити різні цікаві образи, я втягнувся в це. І одного разу я зрозумів, що нічим, окрім кіно я не хочу займатися.

Я чітко знаю, чого хочу від акторів. І поки цього не досягну, не кажу "Стоп". Тому 47 дублів для мене — це реальність.

Якщо розказати за допомогою трьох слів про мій фільм "Носоріг", то це фільм про кров, секс і матюки. Багато кому таке кіно не зайде і я готовий до цього. Але я робив цей фільм щиро.

Фестиваль — це перший крок, це важливий старт на шляху фільму до свого глядача. Будь-який режисер хоче, щоб його кіно дивились і воно подобалось.

Мої всі попередні фільми — драми. Мої теперішні та майбутні фільми — теж драми. Драма — це наше життя. Але в житті, окрім цього має бути й гумор. І в хорошому кіно, навіть якщо це серйозна драма, має бути місце для гумору.

Творчість — це відображення внутрішнього світу. Треба дуже сильно внутрішньо розвиватися і тоді це буде відбиватися у творчості, в діяльності. Бо красти інші ідеї, використовувати їх у своїх фільмах — так не працює.

Я вчусь кожен день: дивлячись кіно, аналізуючи свої фільми, пишучи свої сценарії. Я постійно думаю про кіно.



Немає коментарів: