понеділок, 26 липня 2021 р.

Координаторка ООН в Україні передала Міністру інфраструктури аналіз законів для прийняття Конвенції про морську працю



22 липня, новаторський правовий аналіз національного законодавства щодо прийняття законів у відповідність до Конвенції Міжнародної організації праці про морську працю вчора був офіційно переданий Міністерству інфраструктури.

На зустрічі з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим та його колегами координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані окреслила широкий перелік питань, за якими ООН та її відомства, фонди та програми можуть співпрацювати з Міністерством інфраструктури для посилення прогресу щодо досягнення Цілей сталого розвитку ООН. Зокрема, йшлося про екологічне транспортування, будівництво смарт- та еко-інфраструктури та захист прав працівників морської галузі. Також, з боку ООН на зустрічі був присутній національний координатор Міжнародної організації праці Сергій Савчук.

Питанню моряків на зустрічі було приділено особливу увагу, оскільки наразі Україна йде у наспрямку ратифікації Конвенції про морську працю - флагманської Конвенції Міжнародної організації праці, яка забезпечує всебічний захист прав моряків у всьому світі та створює рівні умови для країн та власників суден. Огляд був підготований МОП у відповідь на запит Міністерства інфраструктури про технічну допомогу.

Засідання стало завершальним моментом глибокого аналізу українського законодавства, здійсненого експертами МОП з питань права. Огляд виявляє правові прогалини щодо цієї Конвенції та пропонує правове рішення щодо їх подолання, щоб Україна могла ефективно виконувати положення Конвенції про морську працю у законодавстві та на практиці.


Очікується, що найближчим часом буде прийнятий до затвердження пакет ратифікації Конвенції про морську працю, що також що включає законопроект, який вносить зміни до національного законодавства з метою приведення його у відповідність до постанов Конвенції МОП.


Немає коментарів: