понеділок, 26 липня 2021 р.

Найекологічна олімпада в Токіо

Так виглядають медалі олімпійських чемпіонів

Цього року вони особливі – виготовлені з перероблених старих гаджетів.


Організатори  Олімпіади-2020 в Токіо прагнуть привернути увагу до екологічних проблем, тож при підготовці до Ігор уважно продумали кожен момент:
Медалі для чемпіонів виготовлені з металів, добутих зі старої техніки (смартфонів, планшетів тощо). Японська влада організувала 4 тисячі пунктів прийому електроніки. Всього було зібрано понад 79 тонн несправної техніки, з них одних тільки мобільних телефонів – 6 млн штук. ​​Із зібраної техніки вдалося добути 32 кг золота, ​​3,5 тонни срібла і 2,2 тонни бронзи.
​​
Подіум, на якому будуть нагороджувати переможців, також виготовлений із вторинної сировини – з переробленого пластику.
В Олімпійському селищі поміж спортивними об’єктами будуть їздити автомобілі зі зниженим рівнем забруднення довкілля, а також електромобілі. А для забезпечення роботи інфраструктури буде використовуватися ​​енергія лише із відновлюваних ресурсів.
​​Всі меблі в Олімпійському селищі виготовили з поновлюваних матеріалів, в основному з картону. Після завершення Ігор всі вони підуть на перероблення.
​​Форма працівників та волонтерів пошита з переробленого поліестеру і рослинних матеріалів.
Забезпечення харчування спортсменів також буде відбуватися згідно з принципами свідомого споживання. Проаналізувавши статистику попередніх ігор, організатори вирішили закупити мінімальну необхідну кількість продуктів, щоб звести до мінімуму кількість не з'їденої й викинутої їжі.
Здається, це будуть найекологічніші Олімпійські ігри!
Будемо сподіватися, що скоро це стане нормою для всіх заходів. А поки бажаємо успіхів нашим спортсменам і вболіваємо за Україну!
Photo: EPA-EFE/ISSEI KATO


Немає коментарів: