понеділок, 22 березня 2021 р.

Мурал як агітацій плакат



Як неприємно "получилось"! Вчора ще департамент позитиву Миколаєва у фейсбуці з посиланням на культурного начальника Ю.Любарова (Йосич) хизувались який гарний мурал роблять в центрі міста.

Мурал — художній розпис зовнішніх стін будинків у міському просторі.

А сьогодні, коли місцевий сайт про культуру впізнав у головній персонажки керівницю партії

Шарія - Ольгу, почалось дивне. Ніхто крім художників в люльці не мав інфи що то за замовлення. Всі - морозяться хто погодив. Художники  обурюються - чому Ользі дісталась така гарна поверхня? Й за яку ціну? 

Мурал – це величезне зображення (картина) на будинку. Подібні зображення присутні у багатьох великих містах. Як правило, їх розміщують на глухих стінах будинків, на великих зборах або в підземних переходах. По суті, для створення Муралу може підійти будь-яка вертикальна поверхня, незалежно від того, де вона знаходиться, зовні будівлі або всередині.

Знову в цьому випадку вся еклектика культурної політики нашого міста показово з'явилась! Вибачаюсь за каламбур. Під прикриттям ніби культурного артефакту створюються черговий жлобський витвір за який соромно. Естетика - річ відносна! Кажуть, ОСББ погодило "творчість"...

С.Лиманов.



Немає коментарів: