неділю, 27 грудня 2020 р.

У Києві оскароносний режисер знімає фільм про легенду українського вітрильного спорту



Фільм заснований на реальних подіях і розповість про легенду українського вітрильного спорту Віктора Коваленко - якого на пострадянському просторі знають за прізвиськом "Кремінь", а за кордоном називають medal-maker - людина, яка "робить" медалі.

Оскароносний режисер Вінсент Ворд прилетів до Києва, щоб зняти повнометражний фільм "Кремінь" в акваторії Дніпра в Києві і на Київському водосховищі. Про це повідомляє пресслужба КП "Плесо" на своїй сторінці у Facebook.

Фахівці КП "Плесо" на зйомках фільму про яхтинг забезпечували комплекс аварійно-рятувального обслуговування.

Фільм заснований на реальних подіях і розповість про українського тренера вітрильного спорту Віктора Коваленка. Він народився 5 серпня 1950 року в Дніпропетровську. З 12 років він розпочав займатися вітрильним спортом.

Із 1973 року Віктор Коваленко був членом збірної команди СРСР у класах яхт «Летючий голландець» і «Дракон». Разом із Валерієм Майданом у 1974 році Коваленко виграв чемпіонат СРСР у класі яхт «Летючий голландець». Проте вже в цьому році тимчасово припнив виступи у спорті, щоб закінчити навчання у Миколаївському педагогічному інституті.

Після завершення навчання Віктор Коваленко перейшов у клас яхт «470», в якому став чемпіоном СРСР разом із Михайлом Кудрявцевим. Проте пізніше збірна СРСР, в якій виступав Коваленко, була розформована у зв'язку із бойкотом СРСР Олімпійських ігор 1984 року в Лос-Анджелесі, після чого Віктор Коваленко остаточно перейшов на тренерську роботу.
Саме вихованці Віктора Коваленка принесли перші золоті і бронзові олімпійські медалі незалежній Україні на Олімпіаді в Атланті, а пізніше - високі спортивні нагороди збірної Австралії, яку 70-річний Коваленко тренує досі.


"Кремінь" - спільна продукція України, Австралії, Німеччини, Швейцарії та Китаю за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури і інформаційної політики України.

Режисер Вінсент Уорд зняв фільм "Куди приводять мрії", який був удостоєний премії "Оскар" за кращі візуальні ефекти.


Немає коментарів: