неділю, 17 травня 2020 р.

Що шукають продюсери: в Україні запустили "Сценарний пітчинг"

В Україні запустили проєкт “Сценарний пітчинг”, ініціаторами якого стали Українська кіноакадемія та онлайн-база DzygaMDB. У проєкті беруть участь продюсери, котрі знаходяться в пошуках нових ідей, а також сценаристи, які хочуть розповісти про свої ідеї та готові сценарії продюсерам.

“Я знаю, що у багатьох сценаристів у поличках лежать ідеї, які вони вважають неформатними для українського теле- і кіно-ринків. Так ось, я хочу побачити саме такі ідеї. Понад усе я шукаю, так звані, «особисті» концепції, коли автор розповідає свою особисту історію, яку він сам прожив і відчув, а не якусь вигадану”, – розповів про свою участь у пітчингу
Олексій Гладушевський, креативний продюсер StarLightMedia (Starlight Originals) та засновник кінопродакшену Real Pictures.

Продюсери 1+1 media Олена Єремеєва та Христина Шкабар пояснили, на що будуть звертати увагу у сценаріях: “Ми раді можливості знайти сміливі ідеї на сучасні та значимі теми, можливо, через переосмислення української класики, бо зацікавлені продовжити лінійку літературних екранізацій. У першу чергу, будемо звертати увагу на цікаві, гострі, мотивуючі характери, довгі за епізодністю історії з потенціалом сезонності”.

Продюсери, які знаходяться у пошуку ідей і хочуть приєднатися до пітчингу, можуть заповнити до 22 травня форму за посиланням. Після того, як будуть зібрані всі побажання від продюсерів, буде сформовано критерії для подання заявок на пітчинг від сценаристів. Приймання заявок від сценаристів розпочнеться в кінці травня.

“Ми шукаємо проекти зі своїм унікальним голосом і головними героями, за якими нам буде цікаво спостерігати. Звучить доволі банально, але на практиці такі історії зустрічаються не частіше, ніж українські фільми у програмі Каннського кінофестивалю”, – зазначив Володимир Яценко, співзасновник Limelite та ForeFilms.

Зараз всі сценаристи та продюсери мають змогу реєструватись на ресурсі DzygaMDB. Саме на його базі пройде пітчинг. Він буде проходити онлайн, тож приєднатись до нього зможуть продюсери та сценаристи з усієї України.

“На цьому пітчингу ми сподіваємося знайти талановитих авторів, які, можливо, з якихось причин поки що не реалізували свої проєкти. Зараз, як ніколи, індустрія потребує "свіжої крові", оригінальних ідей і молодого актуального погляду на контент”, – впевнена Наталя Стрибук, головний продюсер департаменту кіно-серіального та документального виробництва телеканалу “Україна”.

Креативний продюсер телеканалу “Україна” та директор продакшн-компанії “Теле Про” Олена Канішевська додала: “Для нас будуть цікаві заявки з потенціалом на велику кількість серій. За жанрами та формами – процедурали на різних територіях, ситкоми. Звісно, дуже сподіваюся на оригінальну сильну ідею, яка дасть майбутньому проєкту унікальний форматний елемент”.

Нагадаємо, що до проєкту також вже приєднались Єгор Олесов (Animagrad), Максим Асадчий (Pronto film), Ольга Пантелеймонова (Star Media), Ярослав Лодигін (Суспільне мовлення), Ірина Заря (Українська продакшн студія) та Сергій Лавренюк (Solar Media Entertainment).


Немає коментарів: