понеділок, 27 квітня 2020 р.

#Дитяча_Миколаївська_книга_2020

Щороку у квітні у Миколаєві відбувається справжня літературна подія – Виставка місцевих видавництв «Миколаївська книга». Цей рік також не став виключенням.

У рамках щорічної виставки Миколаївська обласна бібліотека для дітей імені В.О. Лягіна долучилася до цієї події і запросила маленьких та дорослих миколаївців на презентацію книг у незвичайному форматі – дистанційному режимі #Дитяча_Миколаївська_книга_2020». 
Бібліотека на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook віртуально презентувала книги «Живлюща сила Ємигії»: Літературна антологія Миколаївщини у трьох частинах: для дошкільників, початкової школи та старшокласників.

Протягом 10 днів, а саме з 21 квітня і до 30 квітня на читачів та друзів бібліотеки у Facebook чекали он-лайн читання з авторами та з укладачами книг Вірою Марущак, Тетяною Купрієвич, Іриною Грунською Тетяною Свірською, Єлизаветою Безушко, Іриною Павленко, Олексієм Пайкіним, Василем Шуляром, Дарією Лук’яненко, відео-фрагменти зустрічей з миколаївськими письменниками, інтерактивні завдання з антології «Живлюща сила Ємигії». До речі, під час віртуальної презентації бібліотека знайомила читачів не тільки з сучасними миколаївськими авторами, а й згадувала класиків літератури: Дмитра Креміня, Павла Глазового, Миколу Вінграновського та ін.

Приємним сюрпризом стало і те, що читачі бібліотеки відгукнулися та активно долучилися до такого незвичайного формату, як #Дитяча_Миколаївська_книга_2020» і надсилали свої відео-читання творів миколаївських письменників.

То ж все це свідчить про те, що бібліотека не втратила зв’язок зі своїми читачами, знайшла нових друзів та прихильників книги та читання, «перезавантажилася» на новий формат бібліотечного життя і проявила себе у нестандартній формі в непростий період.

О.Голосна.


Немає коментарів: