четвер, 21 листопада 2019 р.

Програма РАДА без освіти депутів не залишить

Публічна дискусія "Європейські цінності та український парламентаризм" відбулась в Одесі в рамках інформаційно-освітнього десанту Програми РАДА (USAID). В Університетах та бібліотеці відбулись заходи для студентів та школярів, а до журналістів вийшли екс-депутака Європарламенту Ребека Хармс та 2 народних депутата Павло Кргулов(СН) та Олексій Гончаренко (ЄС).
Ребека розповіла що очікувала зміни в роботі українського парламенту, но не такі. Темпи "випуску" законопроектів свідчать що депутати точно не розуміють за що голосують. "Турборежим" не нормальна швидкість роботи ВР". Парламент повинен брати до уваги всі сторони зали (опозицію). Десь ми це вже чули!

Представник опозиції зауважив що їх не чують...

Дискусія стала схожа на сперечання, але модератор, досвідчений І.Когут, вміло переніс в зал запит: чого одесити чекають від парламенту?
І тут акапельно виступив Леонід Штекель, який заявив що своєї думки, як і програми "Слуга народу" немає, тому їх "потайна робота" небезпечна.
Експертка з українського законодавства з Німеччини зазначила що посилення впливу олігарха з Дніпра - знижує рівень довіри до такого органа.
Як його підняти, запропонували декілька депутатів міськради, яки були присутні та доповіли що в мерії та в раді міста ще не бачили жодного з депутатів монобільшості. І це, на їх погляд - красномовно свідчить про небажання депутатів співпрацювати з місцевим самоврядуванням.
Якби вони тільки з цією гілкою суспільства не комунікували?!
Таке враження, що наспіх "складений" парламент 8 вже дійшов до краю своєї компетенції. Його чи розпускати потрібно, чи спішно навчати й формувати по іншому. Якість виконавчої вертикалі ми поки до уваги не беремо.
Парламент Україні потрібен як майданчик змагання думок, а не "штампування" указів президента, на цій ноті й розійшлись по своїх справах.
С.Лиманов.



Немає коментарів: